2017/2018-as szezon ellenfelek: Budapesti Elektromos Sportegyesület

Férfi felnőtt csapatunk a 2017/2018-as szezonban ismét az NB II. Északi bajnokságában indul, ahol a tavaly már megismert ellenfeleken kívül, más új eddig ismeretlen csapatokkal találkozik együttesünk a szezon során. Ezen csapatokat igyekszünk bemutatni nektek, hogy ezzel is még jobban megismertethessük az idei riválisainkat.

Az első és egyben az egyik legnehezebb ellenfelünk az általunk ismeretlen, de komoly sikereket elérő Budapesti Elektromos Sportegyesület lesz. Kézilabda csapata a tavalyi évben az NB II. Déli bajnokságában indult el, és nyerte is azt meg. 22 mérkőzés során 19-szer győztesként hagyhatták el a pályát, 1 döntetlen, és mindössze két vereség mellett. Ezzel a remeklő teljesítménnyel pedig sikerült elhódítaniuk a bajnokság első helyezését. 699 lőtt gól mellett 530 kapott gólt tudhatnak maguk mögött a tavalyi szezon során.
Junior csapatuk szintén kiemelkedő szezont tudhat maga mögött, hiszen 18 mérkőzésből 14-szer győztesként vonulhattak le a pályáról. Emellett 2 döntetlen és 2 vereség csatolható a nevükhez. 615 lőtt és 455 kapott gól volt az éves átlaguk.

Így hát fiainkra egy igazi erőpróba vár a BP Elektromos SE ellen, hiszen mind a felnőtt, mind a junior csapatuk igazán kiemelkedő és jó teljesítményt tudhat maga mögött. Reméljük csapatainknak sikerül megszakítani ezt a remek tendenciát.

További tudnivalók az egyesületről:

Egyesület neve: Budapesti Elektromos Sportegyesület
Egyesület rövidített neve: 
Budapesti Elektromos SE
Egyesület Székhelye: 
1138 Budapest, Népfürdő u. 18.

Az Egyesület alapítási éve: 1922
Az Egyesület alapítói:
 Budapest Székesfőváros Elektromos Művei, ill. jogutódja a Budapesti Elektromos Művek Nyrt.

Egyesület története:

Az első világháború után kifejlődött testkultusz és sportszeretet hívta létre a főváros sportéletét. A sportélet intézményesítését célzó testnevelési törvény megjelenése után sorra alakultak meg a fővárosi sportegyesületek. Cégünk jogelődjének dolgozói alapították 1922-ben a Budapest Székesfőváros Elektromos Műveinek Testedző Egyesületét. Az alapszabályban foglalt elképzelések nyomán egyre többen kapcsolódtak be az egyesület sportéletébe. Sorra alakultak a szakosztályok. A sportolási igények kielégítésére önálló létesítményeket kellet létrehozni. A székesfőváros tanácsa a Duna parton közel 3 ezer négyszögöl területet bocsátott az egyesület rendelkezésére. Ezen épültek a vállalat vezetéseinek segítségével a most is látható létesítmények. 1939 nyarán az országban elsőként rendelkezett kivilágított labdarúgó pályával az Elektromos első osztályú csapata. A versenysport nagyszerű eredményeket ért el. Olimpiai és világbajnok sportolók nevelkedtek itt. Tizenkét világbajnokot, közel hetven magyar bajnokot nevelt az egyesület egyéni sportágakban. Csapatban a két világháború között nyolc, utána négy bajnoki címet szereztek kézilabdázóink. A sportlövészek a negyvenes évek elején több magyar bajnoki érmet szereztek csapatban és egyéniben egyaránt.
Mára a versenysport háttérbe került, helyette a szabadidősportot támogatja a vállalatvezetés. Célunk, hogy a rendszeres sportolással munkavállalóink, nyugdíjasaink egészségüket megőrizzék, munkabírásukat fokozzák, ezzel az életminőségüket javítsák. A sporttelepek és az egyesület korszerű működtetésével, gazdálkodásával válik életképessé célunk. A vállalat vezetése ehhez nyújt korlátozott, és folyamatosan kontrollált támogatást.

Az egyesület szakosztályai:

  • Asztalitenisz szakosztály
  • Evezős szakosztály
  • Kézilabda szakosztály
  • Labdarúgó szakosztály
  • Teke szakosztály
  • Tenisz szakosztály
  • Természetbarát szakosztály
  • Vitorlás szakosztály

Budapesti Elektromos Sportegyesület Kézilabda Szakosztály csapatai:

  • NB II. férfi felnőtt,
  • NB II. férfi junior,
  • OSB fiú,
  • Fiú U-14,
  • Fiú U-12,
  • Fiú U-10,
  • Fiú U-9,
  • Szivacskézilabda csoport / ovikézi

Hivatalos Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/elektromos/?fref=ts

Hivatalos honlapjuk: http://tromos.hu