2019. első győzelme!

Floor Trend Hatvani KSZSE – Aranyszarvas SE 29:20 (17:11)
Mérkőzés időpontja
2019. 02. 03. 17:20
Nézőszám
120 fő
Kiállítások
6 ill. 8 perc
Hétméteresek
4/4 ill. 6/6
Játékvezetők
Bacsi József, Váltó Ádám Tamás
Floor Trend Hatvani KSZSE
Futaki – Deák 2, Oláh Juhász 6, Pásztor 5, Tóth 8 (4), Valló Krisztina, Vas 6
Cserék
Juhász, Kovács – Bencs, Czakó, Czibolya-Petró, Szebellédi 2, Valló Katalin

Női felnőtt csapatunk a Floor Trend Hatvani KSZSE február 3-án (vasárnap) játszotta 2019. első mérkőzését hazai pályán az Aranyszarvas SE csapatával, akikkel szemben lányaink 9 gólos győzelmet arattak. Ez ebben az évben az első mérkőzésünk volt, de tekintettel arra, hogy az elmúlt év végén már volt három előrehozott mérkőzésünk, így ez valójában a tavaszi forduló 4. mérkőzése volt.
A mérkőzés után a csapat egyik játékosát Oláh-Juhász Anitát és az edzőt, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Oláh Juhász Anita
játékos

Kilenc góllal győztünk. Te is dobtál hatot, gratulálok. Esetenként beállós voltál, esetenként balszélső. Hogy érzed, hogy ment a játék neked, illetve a csapatnak?
Úgy gondolom, hogy nagyon döcögősen indultunk az elején. A támadások nem úgy jöttek össze, ahogy kellett volna. A legelején szerintem a lerohanásokat bírtuk jobban, abból szereztünk is gólokat. Egyébként nagyon ügyesek voltak a lányok, egy kemény meccs volt. Fárasztó volt, futottak ők is, futottunk mi is, de szerencsére a befejezés nekünk jobban ment.

Annak ellenére, hogy fiatal, rendkívül szimpatikus kis csapatról van szó, eléggé harciasok voltak, mentek minden labdáért. Nálunk viszont tényleg jól mentek ezek a lerohanásos gólok, ebből te kivetted a részedet. Erre külön készültetek?
Igen. Ezt beszéltük megy Zsolttal, hogy fent maradok, hogy a labdát felvigyem, illetve a gyors indításokat fejezzem be.

Ezzel meg is zavartuk sokszor őket és tényleg sikerültek a befejezések. Ezzel a két ponttal tartjuk a helyünket a tabellán, gondolom a cél nem is lehet más, mint ezt megtartani. Így, hogy az elmúlt héten egy a tornán is játszottatok, hogy érzed a csapatot? Fáradtak vagytok? Játékéhesek?
Én fáradtnak nem mondanám a csapatot. Inkább izgatottak vagyunk, izgulunk amikor pályára lépünk. Nem tudom megmagyarázni, de én is látom a csapaton, hogy mi nem így szoktunk játszani. Ezt Zsolt is elmondta, bőven kifejtette az öltözőben nekünk a szünetben… (nevetés)

Bárány Zsolt
edző

Kilenc gólos, magabiztos győzelmet arattunk, mondaná bárki, aki ránéz az eredményjelzőre. Én viszont úgy látom, mintha elégedetlen lennél.
Magabiztosság? Abban vagyok biztos, hogyha ez így folytatódik, hamarosan kórházba kerülök a magas vérnyomásommal. Most jöttem ki a lányok öltözőjéből, annyit mondtam nekik, hogy egy győzelemmel felérő vereség volt a mai teljesítményük. Oké, betudhatjuk, hogy szezonkezdet van, idegesek voltak, hogy megint fel kell pörögni, újra fel kell venni a ritmust, de olyan elemi hibákat vétettünk, amik nem elfogadhatók. Így nem lehet fellépni magasabb osztályba sem. Főleg a koncentrációval, összpontosítással és a pontossággal volt gond. A védekezés sem tetszett, de az valamivel hatékonyabb volt, mint a támadásban nyújtott teljesítményünk.

Külső szemlélőként azért láttunk néhány szép gólt, lerohanásból.
Egyértelmű, voltak nagyon jó pillanatok. Főleg Tóth Brigit szeretném kiemelni, aki a végén tudta realizálni a dolgokat és legalább ízelítőt adott a többieknek, hogy kéne indulócselből gólokat lőni. Ennyi volna az egész és nem több.

Lesz mit megbeszélnetek akkor. Reméljük, hogy további sérülések nem lesznek.
Rengeteg a beteg és a sérült. Nagyon foghíjasan vagyunk, ennek a hiányát bizony érezzük, így nagyobb a nyomás és a felelősség a pályán lévő lányokon.

Engedd meg, hogy innen is jobbulást és minél gyorsabb felépülést kívánjunk sérültjeinknek, Blaskó Viviánának és Szarvas Nórának.
A nevükben is köszönöm!