212 kilométert utaztunk a győzelemért!

Nyírbátori SC – OKTAT60 Hatvani KSZSE 25:32 (13:15)
Mérkőzés időpontja
2019. 02. 24. 17:00
Nézőszám
100 fő
Kiállítások
10 ill. 4 perc
Hétméteresek
5/3 ill. 4/3
Játékvezetők
Sándor László, Szikszay Csaba
Versenybíró / Játékvezető ellenőr
Kocsmáros András / Duplinszki Károly
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Hudák – Buday 3, Veres 3, Vad 2, Répási 2, Padla 8, Horváth 6
Cserék
Szarvas András – Hasilló, Blazsek 1, Szarvas Ádám 1, Varjú 2, Pintér, Molnár Kristóf 1, Tóth, Igó 3

Férfi felnőtt csapatunk az OKTAT60 Hatvani KSZSE 2019. február 24-én (vasárnap), a Nyírbátori SC otthonába látogatott. Csapatunkat a hosszú utazás sem vette vissza, így 25:32-és győzelmet arattak az ellenfelükön.

A mérkőzést követően a csapat egyik játékosát, Molnár Kristófot és az edzőt, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Molnár Kristóf
játékos

Néhány perccel ezelőtt ért véget a mérkőzés. Hét góllal győztünk. Nem volt egyszerű menet, hiszen tudtuk, hogy ma minden megtörténhet. Először is le kellett győzni a 212 km utáni zsibbadást és ezt követően még az ellenfelünket is. Mi a véleményed a mai mérkőzésről?
Igen, tudtuk hogy ez a mai egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de idegenben szerintem minden mérkőzés nehezebb, mint otthon. Tudtuk, hogy Nyírbátor különösen kellemetlen ellenfél, de szerencsére sikerült kellően felpörögni a második félidőre, hasonlóan a múlt héthez. Összeszedtük magunkat és úgy gondolom, hogy kijött a két csapat közti különbség. Az a véleményem, hogy elsősorban magunkat kell legyőznünk ebben a bajnokságban, muszáj, hogy folyamatosan koncentráljunk.

Észbe se kaptunk, de az ellenfél már vezetett 3:1-re. Utána 6:6-nál jöttünk vissza és 7:8-nál kezdtünk szépen lassan elmenni az nyírbátoriaktól. Úgy láttam, mintha a második félidőben a védekezésünk is pontosabb lett volna. Jól gondoltam?
Igen-igen, mostanában tényleg a második félidőre áll össze a védelem. Valahogy akkor érzünk rá, hogy mozog a másik, mit is kéne csinálnunk. Ahogy mondtad, az első félidőben döcögött egy kicsit, de szerencsére nem tudtak annyira elhúzni, vissza tudtunk jönni. A második félidőben pedig fokozatosan el tudtunk menni és a végére már egy magabiztos előnyt építettünk ki magunknak.

Éreztük, hogy itt akár nagyobb arányú győzelem is lehet, hiszen volt amikor kilenc góllal is vezettünk. Ki kell emelni, hogy te is dobtál gólt, ami egy védekező játékosnál nem mindennapi. Gratulálok hozzá.
Így van, köszönöm szépen. Én is nagyon örültem a gólomnak. Ez a kilenc gól tényleg magabiztos volt a végére. Tudtak játszani olyanok is, akik kevesebbet szoktak, most mindenki pályára léphetett. Végig jól volt kapusteljesítményünk, Andris megint jól szállt be. Ő Hudi mögött egy olyan stabil pont, ami nagyon kell nekünk. Hudi sem tud mindig nagyon jól védeni, neki is lesznek rosszabb meccsei, nagyon fontos egy bajnokságban, hogy így tudjon beszállni egy másik kapus.

Igen, bár azt gondolom, hogy nem volt a kapuval semmi gond, hiszen kitűnően fogta Hudi a heteseket is, és Andris bejövetelével is maradt a kitűnő színvonal.
Jó utat hazafelé, sikeres felkészülést a következő mérkőzésre!

Köszönjük!

Bárány Zsolt
edző

Először is le kellett győznünk a legnagyobb ellenfelünket, ezt a 212 kilométert, aztán pályára kellett jönni és felébredni. 3:1-nél egy kicsikét döcögősen indult a játék, de aztán utólértük magunkat, és azt gondolom, hogy szépen lassan, de fokozatosan kijött a két csapat közti különbség.
Igen, ez a távolság nagyon fárasztó. Viszont, hozzá kell fűznöm azt a tényt, hogy ez a csapat egyre jobban kezd összekovácsolódni és egyre jobban látszik – most ez így furcsán hangzik – a profizmus. Ennek én nagyon örülök. Hozzáteszem, hogy a két tapasztaltabb játékosunk – Hudák Henrik a kapuban és Buday Dani kint – tőlük nagyon sokat lehet tanulni, és azt látom, hogy akár a kapuban a csere, akár pedig Molnár Kristóf, Vad Zsiga – a belső hármas – nagyon igyekeznek, sokat tanulnak az idősebbektől. Ezt hosszútávon iszonyúan jól tudják majd kamatoztatni. Nagyon örülök neki, hogy a többiek is átérzik ennek a bajnokságnak a súlyát, kezdenek igazi csapattá válni és ez adja az igazi erőt.

Igen, azt gondolom, hogy kimondottan jó egyéni teljesítmények voltak, hiszen Hudi ameddig a kapuban volt, addig amit lehetett mindent megfogott, időnként azt is, amit azt gondoltuk, hogy már nem lehet. Úgy éreztem, mintha a második félidőre még jobban összeállt volna a védekezésünk.
Lassan már védjelünk lesz a második félidő. Tudni kell, hogy 0:0-ról indulunk. Ott az ellenfél is pihent és mi sem vagyunk még bemelegedve. Olyan még nem volt, hogy éljen-éljen menjünk el 5:0-ra. Mindig kapaszkodnunk kellett, mindig magunkat kellett utólérni. Bizony az első félidő, főleg az eleje mindig szoros nekünk.

A második félidő közepétől az olló csak nyílt, hiszen volt amikor kilenc gól is volt köztünk. Ma játszattad azokat is, akik kevesebbet szoktak , de így is hét gólon tartottuk a végét.
Igen, örülök neki. Az mondjuk jobb lenne, ha többet tudnának játszani, de jelen pillanatban én nem a kísérletezések mellett döntök, hanem a biztos két pont mellett. Ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem tudnák megcsinálni, de ki kell, hogy alakítsunk egy olyan előnyt, mert minden mérkőzésen látszik, hogy 2-3 gól minusszal jönnek fel az újak, utána pörögnek rá. Meg van az előnye, hátránya. Hátránya az, hogy ha valami történik, akkor kevesebbet játszik, nincs annyira játékban. Sajnos ma látszott is Ádámon, hogy nem nagyon találta a helyét. Ettől függetlenül nagyon örülök neki, hogy Igó Ádám jól szállt be, gólokat is lőtt, de mindenkivel meg voltam elégedve.

Igó Ádámról mondjuk el azt is, hogy ő végig jászotta az ifit is, így szállt be és gólokat is szerzett. Gratulálok és jó utat hazafele!
Köszönjük!