4-ből 4 győzelem!

Felnőtt női csapatunk a tavaszi idényben negyedik győzelmét szerezte meg sorozatban a hétvégén, amikor is a Mogyoródi KSK csapatát fogadták hazai pályán. Lányaink egy álomkezdés után kissé kiengedtek, ám végül megszerezték a győzelmet és az érte járó két pontot. Ezzel a sikerrel közelebb kerültek a végső cél felé, ami nem más, mint a felsőházi tagság, és a rájátszás.

A mérkőzés után a csapat jobbszélsője Szebellédi Nikolett elárulta milyennek érezte a mérkőzést belülről:

Nagyon fontos két pontot gyűjtöttünk be ismét. Egy nagyon jó kezdés után kiengedtünk és utána nehezebben mentek a támadásaink. Milyen volt ez a mérkőzés belülről?„Az első félidőt rettentően jól kezdtünk, hisz volt, hogy 11:2-re is vezettünk, e mellett a védekezésünk is rendre megállította a Mogyoródiakat. Aztán leültünk és lelassultunk! Felvettük az ellenfelünk tempóját”

Ellenfelünk egyik legjobb és legeredményesebb játékosát kellett fognod és mellette támadnod egész mérkőzés alatt. Milyen volt ez küzdelem közelről?
„Nehéz volt nagyon, hiszen rettentően gyors volt és eredményes, és igazán jó játékosról beszélhetünk.”

A csapat edzője Bárány Zsolt kiemelte a lányok első 30 percben nyújtott teljesítményét:

Minden megszerzett 2 pont nagyon fontos, ez most különösen az! 11:2-es állásnál valami történt. Hogyan látta Ön ezt edzői pozícióból?
„Azzal kezdeném, hogy a két csapat őszi mérkőzésén percre pontosan ugyanez történt,30 percig gyönyörűen játszottunk, aztán valami eltört. Úgy gondolom, hogy a lányok kicsit megnyugodtak. Felhívtam a figyelmüket arra, hogy ez az a csapat, akik soha nem fogják feladni, és ez is történt. Nagyon nyögvenyelős mérkőzést játszottunk, e mellet  betegségek és sérülések miatt meghatározó emberek is hiányoztak, illetve most is vesztettünk egy igen erős játékost ,Vas Tamara személyében.

Összességében véve egy nagyon küzdelmes, nagyon izzadtságszagú találkozót játszottunk, aminek sajnos a vége nem volt szép, de lényeg a 2 pont, amit mi akartunk, és ehhez gratulálok a lányoknak!” 

Talán nem is a védekezésünk, ami döcögött, hanem még inkább a támadásainkban voltak a hibák?
„Ez így van! Sajnos valamit, valamiért! El kell fogadnunk, hogy amatőr csapat vagyunk, akik heti kettőt edzenek, így el kellett döntenem, hogy jól védekezünk, és abból próbálunk gólt szerezni, vagy szerzünk egy gólt és aztán nem tudunk védekezni. Nagyon kevés időnk van arra, hogy gyakoroljunk, kevesen is vagyunk a betegségek és egyéb munkahelyi elfoglaltságok miatt. Próbáljuk a támadásainkat is jobban fejleszteni, variálni, persze ehhez hozzá kell tennem jobban mentek a támadások az edzésen, mint itt a mérkőzésen.”

Voltak azonban eléggé bíztató dolgok, hiszen a fegyelmezett védekezés mellett, volt 1-1 jó indítás amit góllal is fejeztünk be.
„Igen, ez volt az álom 20 percünk! Erre fel kell készülnünk, hogy ilyen vezetés után valami eltörik a lányokban, ezt jobban kell kezelnünk!”

Volt két komoly sérülés is a mérkőzésen. Tudni lehet valamit a játékosok állapotáról?
„Az első konzultációk alapján azt kell, mondjam, hogy nagyobb volt az ijedtség, mint maga a gond, mind két lány könnyebb sérülést szenvedett.”

Csapatunknak még 3 mérkőzése van hátra az alapszakaszból, ebből a következő március 4-én (vasárnap) kerül megrendezésre Domonyba, ahol a helyi KSE csapat fogad bennünket. A 17:00-kor kezdődő mérkőzés létfontosságú lehet lányaink számára a végső cél elérésében, ami nem más, mint a felsőházba jutás.