60 percnyi izgalom, 3 gólos győzelem

Hatvani KSZSE- KTE-Piroska szörp 27:24 (15:16)

Férfi felnőtt csapatunk 2020. szeptember 26-án játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Hazai pályán fogadták KTE-Piroska szörp csapatát, akikkel szemben a tavalyi bajnoki szezonban egy győztes és egy vesztes mérkőzést játszottak fiaink.
Nagy izgalommal várta mindenki ezt a mérkőzést, hiszen a Kecskemét csapata egyértelműen a két pont megszerzéséért utazott Hatvanba. Erről Bíró Balázs csapatkapitány a mérkőzés előtt nyilatkozott is:

„Mindenféleképpen a két pontért utazunk Hatvanba, de óva intenék mindenkit, aki azt hiszi, hogy ez sétagalopp és könnyű menet lesz. Ez a Hatvan rettentő rutinos csapat, tele van NB I-et is megjárt játékossal. Remekül igazoltak idén nyáron, és nem titkolt céljuk, hogy dobogón akarnak végezni. A hatvaniak tavaly is legyőztek minket hazai pályán, és tudva azt, hogy az első fordulóban elmaradt meccsük után a második játéknapon kikaptak, biztos vagyok abban, hogy ellenünk meg akarják szerezni az első pontjaikat, és nem akarnak két vereséggel kezdeni. Háromesélyes találkozóra van kilátás, de iszonyatosan fontos lenne számunkra, hogy győzzünk, és hazahozzuk a két pontot.”

Szerencsére fiaink nem adták fel és az utolsó percig harcolva, 3 gólos győzelmet arattak a kecskemétiekkel szemben.

A mérkőzésről a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot, és kapuban parádésan védő Szabó Pétert kérdeztük a mérkőzés után:

Bárány Zsolt

Nem véletlenül álltok most egymás mellett, hiszen ti vagytok a mai mérkőzés „hősei”. Zsolt, neked egy sérültekkel teli csapatot kellett irányítanod, Péter a te mai teljesítményed, amit a második félidőben hoztál nagyban hozzájárult a győzelemhez.

Ez pontosan így van, ezen nem kell mit szépíteni. A rengeteg sérült játékos mellett próbáltuk tartani az eredményt, és a lépést a Kecskeméttel, ami nagyon sok időbe tellett. Véleményem szerint sokszor szerencsénk sem volt a kipattanókkal, de a végére szerencsére a kapusteljesítmény feljavult. Őszintén szólva én a végén azt éreztem, – amin nagyon csodálkoztam is-, hogy a Kecskemét elfáradt.

Én is ezt érzem, viszont mi szerencsére fizikálisan sem fáradtunk el, és volt a csapatban egy hatalmas győzni akarás, ami mindent felülírt.

Igen, ez borzalmasan nagy erőt adott. Az előző bajnoki mérkőzéseken, vagy akár az edzőmérkőzéseken is – amiket már korábban lenyilatkoztam- mindig az első félidőt hoztuk jobban, és a másodikra már elfáradtunk. Ma pont fordítva volt. Az első félidő nem sikerült, a második félidőben nagyon keményen, és borzalmas elhatározottsággal mentünk előre.

Szabó Péter

Péter! Te kezdtél a kapuban, azután pedig a második félidő második felében jöttél vissza. Nagyszerű teljesítményt nyújtottál, ami azt gondolom, hogy nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez. Ez ugyan csapatjáték, de nagyon kellenek az egyéni teljesítmények. Mi a véleményed a mai mérkőzésről?

Én úgy láttam, hogy rettentően idegesen kezdtük a mérkőzést, a Kecskemét egy repülőrajtot vett, és hamar elhúztak. Nagyon sok energiánkba került, hogy utolérjük őket, és ledolgozzuk a hátrányunkat. Igen, én kezdtem labdavédés nélkül. Az, hogy most végén szerencsére összejöttek a védések az köszönhető a védekezésnek, és a csapatnak. Az első félidőben Henrik is mindent megtett a győzelemért.

Igen, természetesen nem csorbítjuk az ő sikerét, hiszen ő is nagyon szép teljesítményt nyújtott. A kecskeméti játékosok nagyszerű technikával, nagyon jó lövő erővel rendelkeznek. Ismerted őket már korábbról is, vagy csak a videók alapján tudtál készülni?

A tavalyi évben egy mérkőzést sikerült játszanom ellenük, egyébként pedig videó alapján készültünk fel a mai mérkőzésre.

Gratulálok nektek, és az egész csapatnak, akik most odabent ünnepelnek az öltözőben. Egy hét pihenés következik, aztán megyünk Mizsére.