A Békés elleni egy gólos győzelemnek köszönhetően a férfi felnőtt csapat bebiztosította a helyét az NB I/B férfi felnőtt-Kelet csoportjában

Hatvani KSZSE- Optimum-Solar Békési FKC 25:24 (14:12)

Férfi felnőtt csapatunk 2021. május 27-én játszotta a 2020/2021-es bajnokság utolsó mérkőzését. Az ellenfél az Optimum-Solar Békési FKC csapata volt, akiktől az előző fordulóban hat gólos vereséget szenvedtünk. A mostani mérkőzés végjátéka igazán izgalmas volt, hiszen az egy gólos győzelmünkkel sikerült elhoznunk a két pontot és ezzel bebiztosítottuk a helyünket az NB I/B férfi felnőtt-Kelet csoportjában.

A mérkőzést a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Hullámzó volt a teljesítmény a mérkőzés folyamán, de végül sikerült elhoznunk a két pontot.

Igen, ez egy három esélyes mérkőzés volt. Nekünk létfontosságú volt a győzelem, akár csak az ellenfelünknek. Arra készültünk, hogy a biztos bent maradást elérjük, minimum a döntetlen eredményt tűztük ki célul, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy nyerni tudjunk. Ez sikerült. Látszott, hogy nagyon feszült volt a hangulat a pályán. Az első félidőt nagyon jól indítottuk, utána voltak hullámvölgyek, melyből sikeresen vissza tudtunk jönni. A második félidő 20. percéig szinte hibátlanul teljesítettünk, de ezt követően volt egy szerkezetváltása az ellenfélnek védekezésben. Fáradtak is voltak már a srácok, illetve öt-hat gólos előnynél elkövettük azt a hibát, hogy kiengedtük a kezünkből a dolgokat. Ettől függetlenül abban szerencsénk volt, hogy az idő véges, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Lehet valamit tudni a következő bajnokságról?

Azt, hogy még nehezebb lesz, mint az idei. A következő bajnoki szezon nagyon úgy néz ki, hogy egy csoportos lesz, tehát még inkább szűkítik az NB I/B-t. Fel kell készülnünk rá, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, nagyon fel kell készülnünk és bízom benne, hogy rendeződnek a dolgaink.

Köszönjük szépen, gratulálunk a fiúknak és neked is!

Köszönjük!