A kézilabdásoknak szólt az 5-ös induló

2019. április 10-én Egyesületünk vezetősége a Magyar Kézilabda Szövetség Megyei Elnökével ellátogatott az 5-ös iskolába. Látogatásuk célja az volt, hogy különböző sportszereket adományozzanak az intézménynek. Összesen 15 darab mezt, 20 darab szivacskézilabdát, valamint két darab szivacskézilabda kaput adtak át a tanulóknak.

Az eszközöket Szabó Péter úr, a Heves Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, valamint a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke, Antalóczy Péter úr, és az alelnök, Szombati Lajos úr adták át a gyerekeknek. Az ajándékot Kutalik Márta igazgatónő, kolléganői és természetesen az iskola tanulói vették át. Volt, aki a szerelést próbálta magára, voltak akik a szivacslabdával kezdtek el játszani. A pedagógusok és a gyerekek egy kedves meglepetéssel készültek, mert előadták az „5-ös indulót”.

Köztudott, hogy a kézilabda egyre népszerűbb sportág Hatvanban. A férfiak karnyújtásnyira vannak az NB I/B-től, ami a sportág második vonalát jelenti, a nők pedig az NB II-től. A férfiak teljesítménye egyben azt is jelentené, hogy magasan a legeredményesebb csapatsportág lenne a városban, amelyet annak idején csak a foci tudott elérni.

Reméljük, hogy az új sportszerek még inkább arra ösztönzik a gyerekeket, hogy ezt a remek sportágat válasszák.