“A tavaszi fordulóban sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk, ami azt gondolom, hogy benne is van a játékosokban”

Véget ért a 2020/2021-es bajnoki szezon őszi fordulója, melyről bátran állíthatjuk, hogy nem a megszokott volt. Férfi felnőtt csapatunk jelenleg a bajnoki tabella 7. helyén áll pontegyenlőséggel, de nem azonos mérkőzésszámmal az Optimum-Solar Békési FKC csapatával.

A szezont a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Az elmúlt csonka szezon sikerein felbuzdulva a nyáron új játékosok érkeztek a csoporthoz, azonban időközben sajnálatos módon nem várt események árnyékolták be a felkészülésünket.
Sajnos az önkormányzat és az egyesület közötti ellentétek kezdtek egyre jobban elhatalmasodni és a világjárvány is megnehezítette a helyzetünket.
Ettől függetlenül a felkészülésünket, ha nem is 100%-ban, ahogy azt terveztem, de annak rendje-módja szerint megcsináltuk. Közvetlen az első mérkőzésünk előtt kaptuk a hírt, hogy az ellenfelünk játékosai megbetegedtek, és törölték a mérkőzésünket. Számunkra ez azért volt sajnálatos, mert ez a mérkőzés ráhangolódás szempontjából tökéletes lett volna a csapatnak.
Ezt követően sorra jöttek a mérkőzések, közben kiszorultunk a megszokott helyünkről a Kodály tornacsarnokából. Az új csarnokot sem tudtuk használni, így a hazai pálya előnye teljesen elveszett. Ezeket a tényezőket tovább nehezítették a sérülések, amelyekkel küzdöttek a játékosok.
Ennek ellenére próbáltuk a legjobb formánkat hozni mérkőzésről-mérkőzésre, de sajnos nagyon ellentmondó és negatív eredmények születtek.
Sikerült elhoznunk a két pontot olyan csapatokkal szemben, amik abszolút bravúrnak minősülnek, és elveszítettünk olyan párharcokat is, amiket meg lehetett volna nyerni.
A járvány miatt a 2020/2021-es bajnokság őszi szezonjában négy mérkőzésünk maradt el.
A bajnoki mérkőzéseken túl a Magyar Kupa III. fordulóját játsszuk majd az NB I-es Dabas csapatával.
Összességében azt gondolom, hogy a bajnokságban állhatnánk előrébb is, de ehhez nagyobb koncentrációra és összpontosításra lenne szükség. Nagyon fontos lenne, hogy végre arra tudjunk koncentrálni, ami a dolgunk lenne: a kézilabdára!
A tavaszi fordulóban sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk, ami azt gondolom, hogy benne is van a játékosokban. Sokat segíteni, hogyha a kedélyek lecsillapodnának és mindenki egy irányba húzná a város kézilabda sportágának a sikerét.

A csapat nevében köszönöm mindenkinek a szurkolást és a biztató szavakat!

Hajrá Hatvan!
Hajrá Hatvani KSZSE!