Adománygyűjtés /II. rész/

Az adakozás nem csupán másoknak ad életet, de neked is.
Sean Covey


Férfi felnőtt csapatunk 2018.december 09-i mérkőzésén Egyesületünk vezetősége a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve adománygyűjtést szervezett annak érdekében, hogy a rászoruló hatvani családoknak könnyebbé és szebbé tudják tenni az ünnepeket.

A hazai mérkőzéseken immár hagyománnyá vált kezdődobást, Lestyán Balázs úr, Hatvan Város Alpolgármestere, de most mint a Lestyán Patika tulajdonosa végezte el. Neki köszönhetően több doboz vitaminhoz is hozzájuthatnak a rászoruló családok.

Alpolgármester urat is megkérdeztük arról, hogy mi a véleménye erről a kezdeményezésről.

Lestyán Balázs
Hatvan Város alpolgármestere / Lestyán Patika tulajdonosa

Mivel tudtad segíteni ezt a mai napot, illetve honnan értesültél erről az adománygyűjtésről?
Ehhez az adománygyűjtéshez néhány doboz vitaminnal próbáltam hozzájárulni. A gyógyszertár profiljához inkább a vitaminok tartoznak, mint a tartós élelmiszerek. Azért tartom nagyon fontosnak, hiszen ilyenkor karácsonykor, főleg itt az újkori karácsony idején az ajándékozás a fő dolog, ami először az emberek eszébe jut, természetesen a vallási ünnepen kívül. Azt gondolom, hogy vannak mostanság olyan rászoruló emberek, akik nem tudnak sem kapni, sem adni. Nagyon fontosnak tartom, hogy ők is részesülhessenek kicsit abban, hogy olyan dolgokhoz jussanak hozzá, amihez a hétköznapi életben kicsit nehezebb.

Már többször láttunk itt a mérkőzéseken, nem csak amikor kezdődobást végzel el. Téged is besorolhatunk a szurkolótáborunkba, jól gondolom?
Abszolút igen. Igaz, hogy én korábban a kézilabdától távolabb álltam. Konkrétan nem ismertem ezt a sportot. Amióta láttam itt egy-két jó meccset, igazán felkeltette az érdeklődésemet. Azt kell, hogy mondjam, hogy egyre izgalmasabbak a mérkőzések, egyre közelebb áll a szívemhez a kézilabda.

Jó kezdődobást és jó szurkolást! Örülünk, hogy itt vagy.
Nagyon köszönöm, hogy itt lehetek!