Ami az év végéről lemaradt…

2018. december 09-én ifjúsági csapatunk hazai pályán fogadta a Hajdúnánás KSE csapatát. Itt készült egy riport, a csapat edzőjével, Pápa Jánossal – melynek apropóját az is adta, hogy az őszi forduló utolsó mérkőzése volt, melyet most utólag teszünk közzé és gratulálunk az edzőnek és a csapatnak is a nagyszerű teljesítményhez.

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Hajdúnánás KSE 50:18 (27:11)

Pápa János
edző

János, azt szokták mondani, hogy akkor tiszteli az ellenfelét a csapat, ha végig komolyan veszi a mérkőzést. Ti nagyon komolyan vettétek, hiszen egy nagyon komoly győzelmet arattatok.
Ez biztos. Én azt a hitvallást szoktam mondani a játékosaimnak, hogy minél többel verjük meg az ellenfelet, ha ötvenet tudunk lőni, akkor lőjünk ötvenet. De azért arra hívnám fel a figyelmet, hogy a csapatnak az utóbbi időben volt nehezebb mérkőzése is. Morálisan mindig 60 percig tudnak koncentrálni, mindig van egy olyan ember, aki tud pluszt hozzátenni, úgyhogy egy nagyon jó moralitású, jó erőben lévő csapatunk van.

Nyáron erősítettünk is, érezhetően, de azt gondolom, hogy ennél sokkal fontosabb az elmúlt évek munkája, ami meghozza a gyümölcsét.
Az biztos. Akiket erősítettünk számomra nem voltak ismeretlenek, az első pár hónap arról szólt, hogy a helyieket az érkezőkkel összekovácsoljuk. Ez szerintem percek alatt sikerült. Még egyszer mondom, a csapat hozzáállásával és moralitásával semmi baj nincs. Azért tegyük hozzá, hogy sok ellenfelünkhöz képest erőnlétben sokkal jobb állapotban vagyunk.

Fiú utánpótlás csapataink nagyon jól állnak a tabellán. Mit vársz tőlük külön-külön?
Azért még jön egy pótalapozás januárban. Nekem a serdülő csapatnak a produkciója mindenképpen meglepetés, mert először indultunk serdülő bajnokságban, mégis a dobogón telelünk. Összképileg szeretnénk ott maradni. Az ifivel a konkrét célunk az, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Az U15-tel pedig már felsőháziak vagyunk, ott minden előfordulhat.

További jó munkát, gratulálok az eddigiekhez!