Április 1. ide, vagy oda férfi felnőtt csapatunk megállíthatatlanul menetel az aranyéremért

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Kazincbarcikai KSE 28:20 (15:9)
Mérkőzés időpontja
2019. 03. 30. 18:00
Nézőszám
170 fő
Játékvezetők
Hovány István, Ubornyák Zoltán
Versenybíró
Koncz István

Férfi felnőtt csapatunk, az OKTAT60 Hatvani KSZSE, 2019. március 30-án (szombaton) játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Hazai pályán fogadták a Kazincbarcikai KSE csapatát, akikkel szemben a fiaink nyolc gólos győzelmet arattak. A mérkőzésről közzétett tegnapi hírünk, természetesen áprilisi tréfa volt! 🙂
A mérkőzésről a csapat kapusa, Hudák Henrik és a csapat edzője, Bárány Zsolt számolt be a mérkőzést követően:

Hudák Henrik
játékos

Néhány perce ért véget a mérkőzés. Nyolc góllal nyertünk a Barcika ellen. Ősszel lényegesen nagyobb különbség volt a két csapat között. Most azonban azt gondolom, hogy Kazincbarcika bizonyította, hogy miért volt az előző szezon bajnokcsapata, hiszen sokkal jobb játékra kényszerítettek minket. Hogy látod az őszi, illetve a tavaszi mérkőzésük közötti különbséget?
Így látom én is. Ami, az őszi mérkőzésen volt, az nem egy reális eredmény. Nekünk minden sikerült, nekik pedig semmi. Tudtuk, hogy most nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, ezért nagy erőbedobással készültünk, ami látszott is az első perctől kezdve.

Az első félidő nem úgy indult, hogy egy gólzáporos mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat jól ismeri egymást, odafigyeltünk egymásra, mindenki koncentrált a védekezésre. Neked voltak parádés védéseid. Heteseket hárítottál, ziccereket fogtál meg. Hogy látod, milyen volt a védekezésünk?
Úgy gondolom, hogy nagyon jó habitussal kezdtünk. Az eddigi mérkőzésekhez képest nagyon jól összeállt a védekezésünk. Az előző mérkőzéseken mindig hátrányból kellett visszajönnünk. Így van, hozzátettem pár labdát, de ez nagyban függ a védekezéstől is. Így azt is „elviseltük”, hogy az elején aránylag sok ziccert hagytunk ki.

Gratulálunk a mai teljesítményedhez. Még négy mérkőzésünk van hátra a bajnokságból. Jövő héten idegenbe megyünk, kívánom, hogy ott is tartsd meg ezt a formádat, mint ma!
Köszönöm, igyekszem!

Bárány Zsolt
edző

Néhány perce ért véget a mérkőzés, nyolc góllal nyertünk. Az ősszel talán irreális győzelmet arattunk. Ez egy picit más volt, de – megítélésem szerint – egy percig sem forgott veszélyben a két pontunk. Az elmúlt szezon bajnokcsapatát fogadtuk, de azt gondolom, hogy magabiztosan hoztuk a mérkőzést.
Az őszi fordulóban valóban 16 góllal nyertünk, abszolút irreálisan. A Kazincbarcika sokkal többet tud, amit a mai napon be is bizonyítottak. Nagyon küzdöttek, nagyon akartak bizonyítani. Tüske maradt nekik az őszi vereség. Nekünk viszont nagyon fontos volt a két pont. Nekünk is hétről-hétre bizonyítanunk kell, hogy egyre jobban alkalmasak lehetünk az NB I/B tagságra. Van még pár fordulónk, be kell húzni azokat is. Visszatérve a meccsre: igen, kicsit döcögősen indultak a dolgaink, viszont látszott, hogy mindkét csapat kicsit idegesebben, kapkodóbban kezdett. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy az elején helyzetek, ziccerek maradtak ki mindkét oldalon. Volt egy pici ámokfutás az elején, de utána sikerült észhez térni és el tudtunk lépni. Mindig egy kicsi pluszt hozzá tudtunk tenni. Hozzáteszem, hogy ebben az időszakban kiváló kapusteljesítményünk volt, Henrik nagyon ott volt a helyzet magaslatán. A srácok is elég szépen hajtottak.

Igen, ebben a néhány percben kellett Hudi teljesítménye, heteseket, ziccereket védett. Az elején nem úgy indult, hogy gólzáporos mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat fegyelmezetten védekezett.
Valóban, 15:9 volt a félidő. A kilenc gól, amit kaptunk, az elég jó teljesítményt tud mutatni a védekezésben. Lőhettünk volna többet is, viszont a támadójátékunk felemásra sikerült. Szerintem, összességében jó volt a játékunk.

Az elmúlt szezonban a későbbi bajnokcsapatot, Gödöllőt tartottuk 4 gólon. Ez egy ilyen hasonló jó teljesítmény volt. Jövő héten utazunk, idegenbe.
Igen. Jön megint egy nagy falat, Tiszavasvári. Köztudottan ott elég nehéz nyerni. Attól függetlenül, hogy nem ezt mutatja a tabellán elfoglalt helyük. Hasonló teljesítményt kell kisajtolnunk magunkból, mert egyrészt idegenbe megyünk, másrészt utazunk, nem keveset. Nagyon észen kell lenni. Plusz hozzájön ez a péntek esti része is, kíváncsian várom, hogy mi lesz a vége.

Ellenfelünk most hazai pályán 31:18-ra verte, az egyébként érezhetően meggyengült Füzesabonyt.
Igen, ez a különbség önmagáért beszél, de mi győzni megyünk!

Utána 2 hét szünet, következik Füzesabony, Salgótarján és idegenben fejezzük be a bajnokságot. További jó felkészülést kívánok!
Köszönjük!