„Az adakozás nem csupán másoknak ad életet, de neked i

Egyesületünk vezetősége december 1-jén a férfi csapatunk és december 8-án a női csapatunk szezonbéli utolsó hazai mérkőzésein a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve adománygyűjtést szervezett annak érdekében, hogy a rászoruló hatvani családoknak könnyebbé és szebbé tudják tenni az ünnepeket.

Abonyi Tünde
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza (Hatvan)

Tünde! Mondjuk el azoknak, akik esetleg nem hallottak erről a megmozdulásról, hogy tulajdonképpen milyen eseménnyel kapcsolódik össze a mai mérkőzés!

Szombati Lajos Úrral, – az adománygyűjtés ötletgazdájával az OK-TAT-60 Kft. tulajdonosával már régóta együttműködünk, segíti munkánkat. Ő keresett meg minket, mint a Hatvani KSZSE alelnöke, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a férfi és idén már a női felnőtt csapat utolsó kézilabda mérkőzésein szeretnék adománygyűjtések keretein belül támogatni a rászoruló hatvani családokat. Így közösen szerveztük meg, hogy a kézilabda mérkőzések alatt adományokat gyűjtünk. Az összegyűjtött tartós élelmiszerből nem csak az intézményünket felkereső hajléktalanok, hanem a hatvani és környékbeli rászoruló családok is kapnak.

A szolgálat már régóta dolgozik Hatvanban. Kérlek, röviden mondj egy-két dolgot a munkátokról.

Mi egy hajléktalan ellátó intézmény vagyunk. Próbáljuk segíteni azokat az embereket, akik hozzánk kerülnek, annak érdekében, hogy munkát és lakhatást találjanak. Ehhez mindenféle segítséget próbálunk megadni nekik.

A mai csak egy nap az egész évből, de az év minden napján vannak rászoruló emberek. Ha valaki segíteni akar rajtatok keresztül, hol, mikor és hogyan teheti meg azt?

Intézményünk a Nagytelek utca 2. szám alatt –a mentőállomás mellett-, a nap 24 órájában nyitva van és fogadja egyaránt a rászorulókat és a segíteni szándékozókat is. Bármilyen adományt szívesen fogadunk, egyet kérünk, olyan adományt hozzanak, amit Önök is szívesen fogadnának. Ennek az akciónak köszönhetően a napokban még Bárány Zsolttól a férfi felnőtt csapat edzőjétől ágyat kapunk, a női csapat kapusától, Kovács Cintiától ruhákat, Szombati Lajostól pedig gyermekruhákat és taneszközöket.

Örülünk, hogy segíthettünk, reméljük szebbé tudtuk tenni az ünnepeket!

Köszönöm. Köszönöm, azok nevében, akik nem tudják megköszönni, de számukra nagyon nagy segítség így karácsony táján a „megrakott” szatyor vagy egy-egy nagydoboz. Igyekszünk megkeresni azokat a „szemérmes” szegényeket, akik nem verik az asztalt, csak csendben várják sorsuk jobbrafordulását. A csomagok átadásakor az idős emberek párásodó szemei, a huncut gyermekmosolyok sokkal meghatóbbak a köszönő szavaknál.

Áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!

Hajrá HATVAN!
Hajrá Hatvani KSZSE!