Bárány Zsolt tervei

Egyesületünk idén kinevezett utánpótlás-vezetője, valamint később a felnőtt női csapatunk vezetőedzőjének, Bárány Zsoltnak igen komoly tervei vannak a HKSZSE háza táján. A szakember beszélt nekünk az utánpótlás fontosságáról, illetve a felnőtt női csapat megreformálásáról.

A hétvégén a felnőtt női csapatunk fölényes sikerrel győzte le a Domony KSE csapatát, mely teljesítmény jól mutatta az együttes javuló tendenciáját. Emellett edzőnk egyik legfontosabb célja, hogy a hatvani utánpótlás tagjai megállják a helyüket a felnőtt bajnokságokban is.

A magabiztosságon és a győzni akaráson kívül, amit látni lehetett a csapaton, hogy már 3-4 OSB-és serdülő lányt is láthattunk az együttesben, és nem csak a kispadon kiegészítő emberként, hanem lehetőséget is kaptak a találkozó során, nem is kis szerepet. Ez valamiféle tudatos csapatépítés?

„Egyértelmű, hiszen övék a jövő! Emellett szeretnék példát mutatni azoknak a hatvani lányoknak, akik kézilabdáznak, vagy esetleg szeretnék ezt a csodálatos sportot versenyszerűen is elsajátítani, hogy van értelme elkezdni, van értelme a kemény munkának, amit belefektetnek, hiszen akkor ilyen remek társaság tagjai lehetnek, illetve ilyen szép győzelmeket arathatnak. Ezeknek a gyerekeknek célja a felnőtté válás, valamint felnőtt csapatba jutás. Nem titkolt szándékunk, hogy a sportcsarnok megépülésével szeretnék a közeljövőben magasabb osztályokba lépni és ehhez szükségünk van a fiatal tehetségeinkre is. „

Van e lehetőség az új játékosoknak, illetve a fiatal utánpótlásba nevelkedőknek, hogy csatlakozhassanak a felnőtt csapathoz?

„Abszolút! Most elkezdtünk egy csapatépítést, én úgy gondolom, hogy ezt az utat folytatnunk kell, erről nem lehet le térni. Itt Hatvanban meg kell teremteni annak a kézilabdának az alapjait, aminek a későbbiekben egy méltó színfoltja lesz az új csarnoknak és a városnak!”

Felnőtt női csapatunkon szemmel láthatólag is nagy változás történt. Mi történt a csapattal?

„Én úgy érzem, hogy kezd igazán összeállni a csapat. Rettentően készülünk az elkövetkező fordulókra továbbra is. De még nagyon messze van a fejlődés vége, igazából ennek sose lesz vége. A csapatról elmondható, hogy most már van harciasságunk, fizikálisan még van mit pótolnunk, illetve technikailag is, de amint mondtam napról-napra tovább fejlődünk, próbálunk csapatként tovább fejlődni és igyekszünk minden héten a legjobbat, a maximumot kihozni az adott mérkőzésből.”

Végül, mi az a legfontosabb dolog, amit meg kell tanulniuk az utánpótlás nevelteknek?

„A hit! Az, hogy ha elkezdték ezt csinálni, bevállalták, akkor teljes magabiztossággal kell ebbe hinni, és a befektetett munkába, ami mindig megtérül! Bárkivel kerülnek szembe, bárki is legyen az ellenfelük, sose szabad fel tett kezekkel állni, hanem mindig hajtani kell előre és soha nem szabad nekik fel adni!
Ebbe kell hinniük! Nekem ez az ideológiám, a hitvallásom és ezt próbálom a lányoknak is, és az utánpótlás növendékeknek is átadni.”

Az egyesületünk nevében szeretnénk Bárány Zsoltnak megköszönni az eddigi munkáját és kívánjuk, hogy továbbra is ilyen hévvel, ilyen elszántsággal és ilyen eredményesen nevelje és fejlessze a hatvani tehetségeket!