Budai Farkasok NKFT – Hatvani KSZSE 20:21 (10:11)

Időpont: 2017.05.28. vasárnap 17:00
Helyszín: Törökbálint, Bálint Márton Általános és Középiskola tornaterme
HKSZSE csapata: Kovács Cintia, Báti Bettina, Oláh Juhász Anita 5, Horti Veronika 1, Czakó Andrea 1, Vajda Adrienn, Fazekas Kitti 5, Gálik Karina Berta 1, Rostás Anasztázia 1, Bencs Mónika, Pásztor Orsolya 6, Takács Ágnes 1, Szebellédi Nikolett
Mérkőzést vezette: Marton Zsófia, Szabó Eszter
Nézőszám: 50 fő
Kiállítások: 2 perc
7 méteres: 5/3 ill. 3/1

Felnőtt női csapatunk 2016/2017-es bajnokság egyik legfontosabb, és egyben utolsó mérkőzését játszotta le a hétvégén a Budai Farkasok NKFT ellen, idegenben. Ekkor, a szezon utolsó fordulójában dőlt el, hogy együttesünknek sikerül e megszerezni a 11. helyet a tabellán. Az előző találkozót a budaiak ellen sikeresen zártuk, hiszen 21:15-ös arányban tudtunk győzedelmeskedni felettük, így a visszavágóra előnnyel utazhattunk el.
Az idegenben elszenvedett vereségtől túlfűtött NKFT ellen lányaink így nem számíthattak könnyű mérkőzésre.
Ez az összecsapás már nagyobb küzdelmet, és szorosabb végjátékot eredményezett a csapatok számára, hiszen már az első félidőt csupán 1 gólos különbséggel zárták az együttesek.
A második játékrészben sem bírtak egymással a csapatok, és fej-fej mellett haladva végül lányaink tudták megszerezni a végső győzelmet 21:20-es arányban.
Ez győzelemben azt is jelenti, hogy nem csak az utolsó mérkőzésünket sikerült megnyernünk, hanem a tabellán kitűzött 11. helyezést is sikerült megkaparintani csapatunknak.

Gulyás József a csapat vezetőedzője elmondta:
„Egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amit a Budai Farkasokkal szemben vívtunk meg. Hat góllal sikerült nyernünk otthon Hatvanba, így hát úgy jöttünk ide, hogy a veretlenségünket próbáljuk, megőrizni. Ez sikerült is, bár voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor a kétséges volt, hogy megtudjuk e szerezni a 2 pontot. Nem szeretnék a játékvezetéssel foglalkozni, de a két játékvezetőnek volt néhány olyan döntése, amik nem, hogy könnyítették, de még inkább megnehezítette a dolgunkat. Összességében sikerült egy szoros mérkőzésen, megszerezni a két pontot és ezzel el értük, hogy a 11. helyet foglaljuk el a tabellán, és most ez a legfontosabb.
Vége a bajnoki szezonnak, azt gondolom, hogy elfáradtak a lányok, de nem csak ők, hanem megmondom őszintén én is. Mindenkinek jó pihenést kívánok a nyári szünetre, és a következő idényre pedig felfrissülve, egészségesen megérkezve egy nemesebb célt kitűzve fogjunk össze!
Hajrá Hatvan!”