Budapesti Honvéd SE – Hatvani KSZSE 49:28 (23:13)

Játékvezetők: Obermayer Balázs, Vindis Ferenc
Helyszín: Budapest, Honvéd kézilabda csarnok
HKSZSE: Antalóczy-Imre, Nagy, Baranyi, Kovács, Bodó, Fehér, Kátai, Fodor, Vasas, Schrötter, Balog
Nézőszám: 30 néző

Férfi Ifjúsági csapatunk a hétvégén Budapestre látogatott, ahol a Honvéd SE ellen léptek pályára. A mérkőzésről a csapat edzője, Kovács Tibor számol be nektek.

Szombaton a Honvéd csapatával mérkőztünk meg Budapesten. A helyezésük dacára, talán ez a legjobb csapat, akivel az idei bajnokságban találkoztunk. Az első 15 percben sikerült csak tartanunk velük a lépést, addig nagyjából döntetlen volt az állás, de miután nagy Gergelyt szoros emberfogással követték egyre ritkábban szereztünk gólt. Többféle megoldással is próbálkoztunk, de egyik sem vált be hosszú távon.

Tanuló lecke számomra, hogy erre a taktikai elemre sokkal jobban fel kell készülnünk. A védekezésünk ezúttal csak bizonyos szakaszokban volt megfelelő, alapvetően ez pecsételte meg a sorsunkat.

Az tetszett, hogy elég sok gólt szereztünk, bizonyos elemeket sikerült szépen megvalósítanunk. Ezúttal azok is több időt tudtak a pályán tölteni, akik az előző mérkőzéseken kevesebb játéklehetőséget kaptak, részfeladataikat viszonylag rendben megoldották.

A különbség talán kicsit túlzó, de a serdülő korosztályban az ország legjobbjától, míg ifjúságiban a legjobbakhoz tartozó csapattól nem szégyen kikapni. A Honvéd példája lebegjen a szemünk előtt, hogy a több éves hátrányunkat apránként ledolgozva, hová kell eljutnunk.
Többen ismét betegen vállalták a játékot, ami igazán becsülendő tett.

Következő mérkőzésünket, december 3-án (vasárnap) 14:00-tól, Hatvanban játsszuk a Budapesti Elektromos SE ellen.

Fotó: Archív