Döntetlen eredmény a Salgótarján ellen

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Csépe Salgótarjáni KC 30:30 (13:13)

OKTAT60 Hatvani KSZSE: ANTÓNI – SEPSI 5, DÁNFFY DIÁNA 2,LEDACS KISS SZONJA 2, DÁNFFY DORINA 6, RÓZSA 15(8), ÉZSIÁS
Cserék: JUHÁSZ (kapus), SZIKRA, TÓTH B., NÉMETH

Az eredmény alakulása: 11.p.: 5-5,18. p.:10-7, 46.p.:20-20, 53.p.:24-27, 59.p.:28-30
Kiállítások: 8 ill. 14 perc
Hétméteresek: 10/8, ill. 5/5

Női felnőtt csapatunk 2022. február 27-én (vasárnap) játszotta a tavaszi forduló soron következő mérkőzését. Az ellenfél a Csépe Salgótarjáni SKC csapata volt, akiktől az őszi fordulóban három gólos vereséget szenvedtünk. A mostani mérkőzés végig kiélezett és izgalmas volt, és végül döntetlen eredménnyel zárult.

A mérkőzést a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Először is szeretnék gratulálni a Salgótarján elleni döntetlen eredményhez. Az őszi fordulóban három góllal alul maradtunk Salgótarjánban. Volt esélyünk a győzelemre, hiszen az első fordulóban olyan helyzet is kialakult, amikor három gólos előnyre tettünk szert. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

Először is a maximális tiszteletem és gratulációm a lányoknak, mert megint olyat bizonyítottak, amit álmomban nem gondoltam volna. Fegyelmezett kitartással, végig odafigyelve, egymásért küzdve játszottak, ami meghozta a gyümölcsét. Ahogy te is mondtad, az ősszel három gólos verséget szenvedtünk, de akkor sokkal mélyebbről jöttünk vissza, hiszen volt, amikor nyolc góllal is vezetni tudtak ellenünk. Azt mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy a Salgótarján egy sokkal profibb csapat nálunk, illetve a kispadjuk sem összehasonlítható a miénkkel. A mérkőzés előtt egy nagyon tisztességes helytállást kértem a lányoktól és azt, hogy próbáljunk rajtuk fogást találni, kellemetlenkedjünk, próbájunk minél többet kapura lőni. A védekezésre szerencsére nagyon koncentráltak a lányok, ennek köszönhetően tudtunk labdákat is szerezni. Eredményesnek bizonyult, hogy kivettük az irányító játékosukat, így le tudtuk lassítani a támadásukat.

A mai mérkőzésen mutatott teljesítményt össze sem tudjuk hasonlítani a múltkorival. Volt szélsőjátékunk, és végre azok a játékosok is aktivizálták magukat, akiknek eddig ez nem igazán sikerült, illetve volt egy visszatérő játékosunk is, Tóth Brigi, aki hosszú kihagyás után ismét pályára lépett.

Mindenképpen erősítése a csapatnak az, hogy Brigi ismét játszhat, hiszen volt lehetőség arra, hogy legalább egy játékos kapjon pihenő időt és ne kelljen 60 percet játszania. Tudni kell, hogy Tóth Brigi és Sepsi Réka nagyon komoly COVID betegségből jöttek vissza, ami nem pár napos lefolyású volt, hanem hónapokba került. Addig természetesen nem edzhettek, eléggé megviselt a betegség a szervezetüket és az izomzatukat is. Nagyon komolyan dolgoznak azért, hogy a csapat hasznára tudjanak lenni, főleg az egyéni képzéses edzések alkalmával.

Most egy hét pihenő következik, ezt követően Kazincbarcikára utazunk majd, akik a tabella 7. helyén szerepelnek. Az őszi fordulóban négy góllal sikerült legyőznünk őket. Hogyan készültök a mérkőzésre?

Az edzéseket folytatjuk tovább, mert van még min javítanunk. Az átlövő játékunkon komolyan kellene javítanunk, mert valljuk be őszintén, hogy az nincs. Tétmérkőzésen valamiért elbizonytalanodnak a lányok az adott szituációban. Nem értem, hogy miért, mert az edzések alkalmával olyan erővel és pontossággal lövik a gólokat, hogy már-már nem marad háló a kapuban. Bízom benne, hogy előbb-utóbb a mérkőzéseken is tudjuk hozni ezeket a gólokat.

Véleményed szerint adott a lányoknak egy plusz löketet, hogy egy nagyon lelkes és hangos szurkolótábor drukkolt nekik? Tény, hogy sokkal jobb lenne, ha a hazai mérkőzésinket, tényleg hazai pályán tudnánk játszani, de itt Turán is kialakult már egy keménymag, akik mérkőzésről-mérkőzésre bíztatják a csapatot.

Próbálok visszaemlékezni, de a mai napon egy kiemelkedően jó „hangzavar” és szurkolás alakult ki, ami szerintem adhatott egy plusz löketet nekünk főleg egy ilyen kiélezett mérkőzésen. Amikor sikerült gólt szereznünk nagyon jó érzés volt hallani, hogy mennyire örültek a szurkolók is.

Még egyszer gratulálok Nektek. Jó pihenést és jó felkészült a következő mérkőzésekre!

Köszönjük!