Edzőink – Répási Norbert

Egyesületünk számára fontos, hogy az igazolt játékosok mellett edzőinket is megismerhessék közelebbről a szurkolók. A Hatvani KSZSE média csapata ezért elindít egy olyan sorozatot, melyben hetente készítünk egy interjút edzőinkkel, így közelebbről is megismerhetitek szakembereinket és az edzőutánpótlást is. Következő bemutatkozónk nem más, mint az OKTAT60 Hatvani KSZSE férfi felnőtt csapatunk nyáron csatlakozott tagja, aki egyben a Leány Serdülő csapatunk edzője is, aki nem más, mint Répási Norbert. Miskolcról indulva, Mezőkövesden át, Hatvanba ontja jelenleg a gólokat, mint a felnőtt csapat játékosa mellett, az OSB csapat trénerének is mondhatja magát.

Kérjük, mutatkozzon be pár mondatban!
„Miskolcon születtem 1994.ben. Itt is kezdtem el a középiskolát, de a tanulmányaim felénél iskolát váltottam és Mezőkövesden folytattam tovább. Az egyetemi tanulmányaimat Egerben végzem az Eszterházy Károly Egyetemen. 2 testvérem van. Jelen pillanatban Hatvanban élek, 2017 augusztusában költöztem ide, révén, hogy a Hatvani KSZSE-ba igazoltam a nyár folyamán.”

Hogyan és mikor találkozott először kézilabdával?
„Körülbelül úgy 14-15 éve Miskolcon kezdtem el komolyabban foglalkozni a kézilabdával, előtte futballoztam.

Milyen volt a játékosi életútja? Hol, és mely csapatokban játszott? Milyen eredményeket ért el az adott helyen egyénileg és a csapattal?
„Mint említettem Miskolcon kezdtem el kézilabdázni, ott a helyi Miskolci Sport Iskola csapatában játszottam, majd a DKC Miskolcban, majd ez után kerültem el a Mezőkövesdi KC-hez, ahol az Országos Serdülő Bajnokság 2. helyezettjei lettünk. Ez után a felnőtt csapatba kerültem, ahol először az NB I/B-és bajnokság első helyezettjei, majd az NB I-ben a 11. helyen végeztünk. Ezt követően megfordultam az Eger Eszterházy SZSE csapatában, melyet követett a Füzesabonyi Sport Club, akikkel az NB II-es bajnokság Észak-keleti csoportban, a dobogó második fokára állhattunk fel. Következő csapatom az Ózdi KC együttese, ahol az NB I/B-és bajnokság 8.-ik helyén végeztünk. Ezután kerültem a Hatvani KSZSE-hez, ahol jelenleg a felnőt csapattal az NB II-es bajnokság Északi csoportjában a dobogó második fokán állunk jelenleg.”

Miért döntött úgy, hogy szeretné a kézilabdát, mint edző tanítani és átadni a tudását a gyerekeknek?
„A kézilabda gyorsan belopta a szívembe magát, sok barátot szereztem általa és bejártam a sporttal egész Magyarországot. Nagyon szeretem a gyerekeket is, és így a kettőből adódóan vonzónak találtam az edzőséget.”

Hogyan alakult az edzői pályája?
„Idáig csak pár alkalommal volt lehetőségem segédkezni, ilyenkor, úgymond „beugrósként” tartottam edzéseket az adott csapatoknak. Most először adódott olyan szerencsém, hogy van saját csapatom.”

Miért választotta pont a Hatvani KSZSE-t?
„Tavasszal keresett meg engem az egyesület, és egy olyan ajánlatot kaptam tőlük, amire nem tudtam nemet mondani. Nagyon kecsegtető volt a számomra azok a célok, amiket a felnőtt férfi csapatnak, és az egyesület számára tűzött ki a vezetőség. Ezekben szeretnék én részt venni, és a csapat részévé válni. Mivel már elsőre is szimpatikus volt nekem ez a közeg, így nem volt nehéz e mellett a csapat és az egyesület mellett dönteni. Itt játszok, mint játékos, ebben a városban is élek, így élvezem a jelenlegi pozíciómat, mint játékos, és mint edző.”

Az egyesületnél jelenleg az OKTAT60 Hatvani KSZSE felnőtt férfi csapat tagjának, és a Leány Serdülő együttesének az edzőjének mondhatja magát. Milyenek az eddigi tapasztalatok, benyomások a csapattal, az egyesülettel és az OSB együttessel kapcsolatban?
„Fantasztikus egy olyan együttest irányítani, ami idén alakult meg és én lehetek ennek a csapatnak az első edzője. Eddig nagyon jól érzem magam a serdülő csapat edzőjeként, elégedett vagyok a lányok hozzáállásával és fejlődésével ugyanúgy, mint az egyesület működésével. Nagyon örülök neki hogy a kezdeti 7-8 főről, most már közel 20 főre gyarapodott a csapat létszáma. Emellett külön öröm, hogy minden lány kezdi egyre komolyabban venni az edzéseken való részvételt, és az azokon való teljesítést is.

A felnőtt csapat tagjának lenni eddig nagyszerű! Úgy érzem, hogy remekül beilleszkedtem a társaságba, emellett nagyon jól is teljesítünk, és remélhetőleg meg sem állunk a dobogó első helyének megszerzése útján, az idény során.”

Milyenek a jövőbeli tervek az egyesülettel és a csapattal kapcsolatban?
„A serdülő csapattal szemben mindenképpen az, hogy szeretném, ha a jövőben ők alkotnák a hatvani felnőtt női kézilabda csapat leendő magját és magasabb szintre tudnák juttatni a klubbot.

A felnőtt férfi csapat tagjaként pedig szeretném, ha idén a bajnoki címet ünnepelhetnénk, és a közeljövőben pedig egy magasabb osztályba is harcolhassunk.

Magam részéről pedig szeretnék hosszabb távon a Hatvani Kézilabda Egyesület tagja lenni és minél nagyobb sikereket elérni a klubbal, mint edző, mint játékos.”

Miért ajánlaná a HKSZSE-t, mint egyesületet a gyerekek számára?
„Mert egy jól működő egyesület ahol tapasztalataim szerint nagyon jó hangulatú edzések és csapatok vannak, ahol az edzők arra törekednek, hogy családias környezetben tanítsák meg a gyerekeket a kézilabdázás minden fortéjára. Kitűnő lehetőség mindenki számára, hogy megismerjék a sportágat és remek körülmények között fejleszthessék magukat a kézilabda világában!”