Edzőmérkőzés a Dunakeszi csapatával

Női felnőtt csapatunk 2020. január 14-én (kedden) edzőmérkőzést játszott a Dunakeszi csapatával. Az edzőmérkőzés jól szolgálta a tavaszi szezonra való felkészülést. Az eredmény végül 32:46 lett a vendégcsapat javára.

A mérkőzésről a csapat edzőjét, Padla Józsefet kérdeztük:

Józsi! Néhány perccel ezelőtt ért véget az edzőmérkőzés. Mi a véleményed, hogy láttad a lányok mai teljesítményét?

Örültem annak, hogy sikerült elhívnunk egy másodosztályú csapatot, méghozzá a Dunakeszi személyében. Egy hajtós és nagyon pörgős mérkőzést játszottunk velünk, pont ilyet szerettünk volna, hiszen a felkészülés és az alapozás olyan időszakában vagyunk, ahol a tempó és a magas intenzitás gyakorlása volt a célunk. Igyekeztem ma mindenkinek játéklehetőséget adni és azt gondolom, hogy a lányok éltek is ezzel. Szépen haladunk a felkészülésben. Azért örülök, hogy másodosztályú csapattal tudtunk játszani, mert ugyanis ők könyörtelenül ki tudnak használni minden hibát és ezért is örültem, hiszen egy magasabb koncentrációra próbáltam sarkalni ezáltal a lányokat.

Az első félidő végét X-el zártuk, de a másodikban egy kicsikét „elfogytunk”. Ebben benne van az is, hogy mindenki játszott és mindenkinek volt lehetősége, illetve azt is hozzá kell tennünk, hogy az ellenfél jobban bírta, ezt a pörgős ritmust, mint mi jelen pillanatban még. Jól látom?

Így van. A dunakesziek, azért egy magasabb hőfokon játsszák a bajnoki mérkőzéseiket, mint mi. Ennek köszönhetőn a tempójuk is magasabb volt. Pont ez is szerepelt a gondolataim között, amikor úgy döntöttem, hogy ezzel a csapattal játsszuk ezt a mérkőzést, hiszen az volt a célom, hogy a koncentrációt és a figyelmet növeljem a lányokban.

Én úgy látom, hogy az első félidőben különösen, de a második félidőben is álltuk a sarat és időnként a védekezésünk is kimondottan jó volt. Te, hogy látod?

Igen, több védekezési rendszert is próbáltunk. Igyekszem mindig a játékosokra „applikálni” úgymond a csapatot. Pár játékos betegséggel is küszködött a múlt héten, úgyhogy igazából ez volt a januári felkészülési időszakunk első megmérettetése. Azt gondolom, hogy mindenki szépen beállt a sorba. Igen, itt a vége felé már elment az eredmény, de igazából amiket szerettem volna, azokat sikerült elérni és teljesen jól szolgálta a felkészülésünket ez a mérkőzés.

Csütörtökön a Füzesabony együttesét fogadjuk, aki az előző bajnokságban is megnyerte a csoportot. Mivel lesz másabb az a mérkőzés?

Igen, szerencsére jó kapcsolatot ápolok Tamással, aki mindig partner a felkészülési mérkőzésekben, ráadásul közel is vagyunk egymáshoz, könnyen kivitelezhető a dolog. Már a nyáron is sikerült edzőmérkőzéseket játszani. Igen, ők egy jó kis csapat, és bízom benne, hogy ez a mérkőzés is szolgálja majd a felkészülésünket, még pedig abban, hogy szintén egy magas tempót tudunk játszani. Ott tervezek egy hosszabbított mérkőzést, ahol a fiataloknak is igyekszünk mindketten lehetőséget adni.

Köszönöm! Jó utat vissza az edzőtáborba, hiszen úgy tudom, hogy te még ma este visszamész!

Így van!

Gratulálok a lányoknak!

Köszönjük!