Egy álomszerű kezdés után, rémálom lett a végén

Hatvani KSZSE – Alsónémedi SE 28:30 (12:12)

Felnőtt női csapatunk a hétvégén, hazai pályán fogadta az Alsónémedi SE együttesét, akikkel a bajnokság 5.-8-ik helyéért mérkőztek meg. Lányaink egy remek kezdés után, sajnos kiengedték kezükből a találkozó hátralevő részét. Az ellenfelünk ki is használta megingásunkat, és végül megnyerték az összecsapást. A mérkőzésről csapatunk edzője, Bárány Zsolt számolt be.

Egy álomszerű kezdés után, rémálom lett a találkozó vége. Miképp látta ezt az oldalvonalról?
„Sajnos valóban az történt! Egy gyönyörűen játszott húsz perc után a lányok elhitték, hogy ezt a találkozót már megnyerték. Ellenfelünk azonban nem így gondolta és a jóval tapasztaltabb játékosokból álló Alsónémedi együttes szépen lassan ledolgozta a hátrányát, és a maguk javára tudták fordítani az összecsapást. Mentálisan elfogytunk!

A kulcsjátékosaim nem tudták hozni azt a teljesítményt, amit az utóbbi fordulókban láthatott tőlük a közönség. Sajnos ez benne van a sportban, hogy egyszer fent-egyszer lent. Előzetesen nem gondoltam volna, hogy vereséget szenvedünk, így számomra ez egy csalódás volt. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ez egy lefutott dolog lenne, és bízom benne, hogy a lányok a visszavágón megmutatják az igazi oldalukat. Abszolút nem lehetetlen a dolog, hiszen a játék első felében megmutattuk, hogy igen is mi vagyunk a jobbak.”

A visszavágóra, miben kell változtatnia a csapatnak?
„Egyértelműen mentálisan kell fejlődnünk! Amennyiben nem tudjuk fejben teljesíteni, amit előzőleg megbeszélünk, akkor ott komoly eredményt nem tudunk elérni. Sajnos, mivel amatőr csapat vagyunk egyelőre, így sokan az edzéseket sem tudják látogatni így nehéz felkészülni a soron következő találkozókra.
Természetesen próbálunk felkészülni az összecsapásra és az igazi arcunkat megmutatni!”

Az Alsónémedi SE elleni visszavágóra május 13-án (vasárnap) kerül sor ellenfelünk otthonában. A 18:00-kor kezdődő találkozóról bővebben, előzetesen a jövőhéten számolunk be.