Egy emberként küzdve!

Bárány Zsolt edző szavaival élve: „Ilyen küzdeni, és győzni akarást nem mindennap lát az ember!” Felnőtt női csapatunk a hétvégén idegenben, az Alsónémedi csapatával szállt szembe, annak érdekében, hogy kijavítsák a múltkori vereséget, amit hazai pályán elszenvedtek. Lányaink egy emberként, lehengerlő módon harcoltak egymásért és a csapatért. A mérkőzésen végül döntetlen lett az eredmény. A találkozóról Bárány Zsolt, a csapat edzője számolt be.

„Csak dicsérni és magasztalni tudom a hétvégén játszó csapatom tagjait, hiszen egy olyan összefogást láthatott az, aki a helyszínre érkezett, amit nem mindennap lát az ember. Váll vállvetve küzdöttek egymásért és a csapatért azok a játékosok, akik pályán voltak az Alsónémedi együttes ellen.

Mint ismeretes, a Pest megyei bajnokság 5-6. helyének megszerzéséért szálltunk harcba a hétvégén ismét az Alsónémedi csapatával. Az első fordulóban sajnos, kétgólos vereséget szenvedtünk, ami eléggé megviselt minket, hisz előzőleg győzelemre számítottunk.

A felkészülésünk és az előjelek sem voltak számunkra kedvezőek, hiszen az edzéslátogatottság nem volt „rekordszámú”, valamint a csapat egyik legmeghatározóbb játékosa, Pásztor Orsolya munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a mérkőzésen.

Ennek tudatában utaztunk el a visszavágóra, aminek nagy volt a tétje, hiszen a hátrány nem volt sok, mégis ahogy előzőleg mondtam féltünk, hogy a nem megfelelő felkészülés és Orsolya hiánya nagy hátrányt fog okozni nekünk.

Ennek ellenére a csapat a küzdőszelleme és mentális tartása mindenkinek példát mutathatott. Egy percig nem gondoltuk arra, hogy feladjuk.

Szinte az egész mérkőzés alatt déjavu érzésünk volt, hiszen pontosan úgy történtek a dolgok, mint ahogy az első összecsapás során. Az első 11 percben gólt sem kaptunk, ezután tudott csak az Alsónémedi csapat kiegyenlíteni. Ezt követte a hasonló, heroikus második félidő.

Most azonban nem lehet azt mondani, hogy a csapat tanácstalansága adta ellenfelünknek a lehetőséget a gólszerzésre, hanem nálunk kívülálló okok befolyásolták azt.

Ebben a játékrészben jobban kezdett az Alsónémedi, ennek köszönhetően sikerült is  nekik meglógniuk. Ezután mi vettük át a vezetést, melyet az adok-kapok játék követtet.  A sok hibának köszönhetően azután tördelt volt a játék kimenetele, melynek végül egy döntetlen eredmény lett a  vége.

Összességében nagyon büszke vagyok a lányokra, de legfőképpen a hozzáállásukra, hiszen emberfeletti teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen. Ehhez pedig csak gratulálni tudok nekik!”

A hétvégén elért eredménnyel lányaink a bajnokság 7. helyéért küzdhetnek meg a hétvégén, Pásztói KC csapata ellen. Május 20-án (vasárnap), 14 órakor,  hazai pályán fogadják az  ellenfelünket, ami egyben azt is jelenti, hogy ez lesz a csapat utolsó hazai mérkőzése az idei bajnokságban.

Arra kérünk mindenkit, hogy jöjjön el és a helyszínen támogassa és bíztassa lányainkat a bajnokság utolsó mérkőzésén!

Hajrá Lányok!
Hajrá Hatvani KSZSE!