Egy gólos győzelem, vagy egy gólos vereség?

Juventus-Panoráma Hevesi SE- OKTAT60 Hatvani KSZSE 20:20 (11:9)

Női felnőtt csapatunk az OKTAT60 Hatvani KSZSE 2022. február 19-én játszotta a 2021/2022-es bajnokság tavaszi fordulójának első mérkőzését. Az ellenfél a Juventus-Panoráma Hevesi SE csapata volt, akikkel szemben az őszi fordulóban egy góllal alulmaradt a csapatunk. Ez a mérkőzés sem indult könnyen, de végülis döntetlen eredmény született.

A mérkőzésről Bárány Zsoltot, a csapat edzőjét, és a sérülésből visszatérő Dánffy Dorinát kérdeztük:

Bárány Zsolt

Döntetlen eredmény születetett a Heves csapata ellen, akikkel szemben az őszi fordulóban egy góllal alulmaradtunk. A mai egy 1 pontos győzelem, vagy egy 1 pontos vereség? Hogyan értékeled a mérkőzést?

Úgy értékelném, hogy négy pontból összesen egyet tudtunk csak megszerezni. Ősszel otthon is nyernünk kellett volna, és itt is. Őszinte leszek, nekem az a véleményem, hogy nem a két legerősebb csapat találkozott itt a szezonnyitó mérkőzésen. Továbbra is keressük önmagunkat, továbbra is kevesen vagyunk. Vannak nagyon gyenge pozíciók, amiket sajnos nem tudunk áthidalni, cserénk egyelőre nincs, sok a beteg és sok a sérült játékos. Küzdünk és igyekszünk a legjobbat kihozni mindig az adott helyzetből. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést meg lehetett volna nyerni. Sajnos, nem tudok pihentetni embereket, ezáltal elfáradnak fizikálisan és mentálisan is, ezért rossz döntéseket hoznak a pályán. Nagyon köszönet illeti a lányokat, hogy egy sor viszi végig szinte a 60 percet.

Látható volt, hogy a lányok a második félidő 20. percétől kezdtek el egy kicsit felpörögni és elkezdték elhinni, hogy ezt a mérkőzést talán meg is tudják nyerni. A betegségből és sérülésből visszatérő játékosok tudtak egy új lendületet adni a csapatnak?

Sok játékos visszajött igen, de sajnos sokan nem tudnak játszani. Király Ramóna és Nagy-György Hanna nagyon hiányoznak a keretből. Pont a belső pozíción játszó játékosok hiányoznak a legjobban. Sajnos, ma a szélső pozíción játszó játékosoknak nem ment játék. Nem tudom, hogy mi történik ilyenkor a fejekben, mi okozza a gátat a játékosokban.

Hogyan készültök a következő mérkőzésre?

Jóval nehezebb mérkőzések várnak ránk a következő időszakban. Azt gondolom, hogy leginkább a fejekben kellene rendet tenni, mert látható, hogy nem eléggé pörögnek fel a lányok. A kettős játékengedéllyel rendelkező játékosokkal nagyon keveset tudunk együtt edzeni. Össze kellene, hogy érjünk, többet kellene együtt játszanunk és akkor talán jobban sikerülnének a mérkőzések is.

Dánffy Dorina

Először is szeretnék gratulálni a döntetlen eredményhez. Téged öröm volt látni a pályán, hiszen hosszú kihagyás után tértél vissza.

Köszönjük szépen. Úgy gondolom, hogy a sok hiányzó ellenére jól oldottuk meg ezt a mérkőzést. Egyelőre még nem gyógyultam meg teljesen, de megpróbálok mindent megtenni azért, hogy a csapat győzni tudjon mérkőzésről-mérkőzésre.

Az első félidőben nem igazán találtátok a helyeteket, de a második félidő felében javulni látszott a játékotok. Mit mondott nektek az edző a szünetben?

A védekezésre fektettük a hangsúlyt. A támadójátékunkat kellett helyre tenni, hiszen keveset tudtuk még együtt így edzeni. Össze kell még szoknunk egy kicsit, de egyre jobbak leszünk.