Egy gólos vereség után most egy gólos győzelem a Hajdúböszörményi TE csapatával szemben

OKTAT60 Hatvani KSZSE- Hajdúböszörményi TE 24:23 (11:14)

Női felnőtt csapatunk 2021. május 15-én játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Az ellenfél a Hajdúböszörményi TE csapata volt, akikkel szemben az őszi fordulóban egy góllal maradt alul az OKTAT60 Hatvani KSZSE csapata. Most fordult a kocka, hiszen 24:23-ra sikerült legyőznünk a hajdúböszörményieket, így újabb két pontot sikerült szereznünk a bajnokság utolsó előtti mérkőzésén.

A mérkőzést Padla József és Rózsa Veronik értékelte:

Padla József

A három ifistával és a három kapussal összesen 13 játékossal érkeztél mai mérkőzésre. Mi volt ennek az oka?

Igen, egy picit megfogyatkoztunk a létszámban. Oltásokat kaptak a lányok, illetve sérüléssel is küzdünk, ezért tudtuk kevesebben megkezdeni a mérkőzést. Mérkőzésben közben sajnálatos módon elvesztettük Adélt is. Remélem, illetve bízom benne, hogy kisebb sérüléssel megússza, de elég nagy fájdalmai voltak.

Az első félidőben az ellenfél csapat dominált, a második félidő felénél pedig vissza tudtuk venni a vezetést.

Nagyon sokáig ők vezettek. A második félidő 50. percétől tudtuk megfordítani az eredményt. Ennek az volt az oka, hogy a csapatnak a szerkezetét úgy kellett összeraknom, hogy mindenkinek meg legyen a végjátékra az energiája, ezért voltak ilyen hullámzások az eredményben is. A végére próbáltunk fókuszálni, és szerencsére ez sikerült is.

A második félidőben több támadásban is hét a hat ellent játszottunk. Mi ennek az oka?

Egyrészt az, hogy mindenképpen gólt kellett szerezni, másrészt pedig a fáradtság miatt úgy éreztem, hogy az átlövésekben már nagyobb rizikófaktor van. Így próbáltuk az ellenfél védekezését is fárasztani azzal, hogy folyamatosan létszámfölényben támadunk, illetve biztos gólokra volt szükség, ezért döntöttem emellett.

A bajnokságban megszereztük az ötödik helyet, ami egy kitűzött cél volt, viszont állt már előrébb is a csapat.

Így van, változatos bajnokság volt. Úgy kezdtük, hogy három csapat visszalépett, ezáltal kilenc csapatra redukálódott a bajnokság. Ez már adott egy érdekes fordulatot. Télen holtversenyben az első helyen is tudtunk fordulni, azután pedig jöttek olyan mérkőzések, ahol nem sikerült pontokat szereznünk, és emiatt lentebb csúsztunk, de alapvetően ez egy szép bajnokság volt figyelembe véve a COVID helyzetet és az egyéb nehézségeket.

Sem játékosként, sem pedig edzőként nem adatott meg, hogy a hatvani sportcsarnokban játssz. Reméljük, hogy jövőre edzőként látunk.

Ha ez így van, akkor azt jelenti, hogy az egyesület túl jutott a nehézségeken és a férfi csapat is eléri a kitűzött célját, ami azt jelenti, hogy esetleg másodosztályban edzőként már ide tudok látogatni.

Rózsa Veronika

Sajnos az idei szezonban nem adatott meg, hogy hazai pályán a hatvani csarnokban játszunk. Mi erről a véleményed?

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk az új sportcsarnokban hazai mérkőzéseket játszani. Ha jól emlékszem, akkor az első fordulóban még a Kodály tornatermében tudtunk egyet játszani, azóta sajnos nem. Remélem, hogy a jövő évben már használhatjuk a sportcsarnokot.

Vasárnap lesz a bajnoki szezon utolsó mérkőzése, ahol „hazai” pályán, szintén Gyöngyösön fogadjuk Mátészalkát. Mit vársz magadtól és a csapattól?

A csapattól győzelmet várok. Nagyon szeretném, hogyha az utolsó pár mérkőzés jó sorozatát folytatnánk és egy győztes mérkőzéssel zárnánk a szezont. Magamtól pedig azt a teljesítményt várom, amit idáig is próbáltam kihozni magamból, hogy mindent meg tegyek a csapat sikeréért.