Egy hagyományteremtő Perla-X Kupa /beszámoló, 1. rész/

2019. január 19-én szombaton került megrendezésre Hatvanban az első hagyományteremtő Perla-X kupa, ahol a dobogó legmagasabb fokára női felnőtt csapatunk a Floor Trend Hatvani KSZSE állhatott.
A mérkőzést követően a csapatok edzőit kérdeztük arról, hogy mi a véleményük a kupa megrendezéséről és a csapatuk szerepléséről.

Szilágyi Szabolcs
Kazincbarcikai KSE edzője

Kérlek, röviden mutasd be a csapatodat.
Második éve szerepelünk NB II-ben. Három éve alakult, egy baráti társaságból a csapat. Akkor egyből megnyertük a megyei első osztályt, úgyhogy most igazából szokjuk az NB II-t. Próbálunk előrébb jutni a tavalyi kilencedik helyezéshez képest. Eddig úgy tűnik, hogy ez sikerülni is fog, bár tavaly is elég sok szerencsétlen sérülésünk volt, idén is. Sajnos ez mind abból adódik, hogy kevesen vagyunk, 7-8 embernek kell végig játszani a meccseket. Próbálunk beépíteni fiatalokat, aztán megyünk előre.
Jelenleg a nyolcadik helyen állunk, de elég szoros itt a középmezőnytől lefele. 3-4 csapat ellépett, ők komolyabb erőt képviselnek, a többiekkel pedig harcolunk.

Első alkalommal került megrendezésre a Perla-X Kézilabda Kupa. Mi a véleményed róla?
Nagyon örülünk, hogy meghívást kaptunk erre a kupára. Nekünk ugyan kicsit hamar volt még ez a megmérettetés, hiszen eddig még csak egy labdás edzésünk volt összesen. Nagyon színvonalas kupának tűnik, számunkra ismeretlen ellenfelekkel, szóval nekünk nagy mértékben segítette a felkészülésünket.

Mennyire vagy elégedett a lányok mai teljesítményével?
Túl nagy elvárásaim nem voltak magunkkal szemben. Ahogy azt az előbb is említettem, egy labdás edzésünk volt tegnap, úgyhogy ma próbálok arra menni, hogy folyamatos legyen a játék . Kicsit élesben gyakorlunk most. Egy-két új játékosunk van, a cél az, hogy próbáljanak kicsit összeszokni. Elég sok hiba volt, de ez érthető, így nem tudok rájuk haragudni.

Mátrai Péter György
Mizse KC edzője

Kérlek, röviden mutasd be a csapatodat.
Sajnos a bajnokságunk tabellájának az utolsó helyén állunk. Szeptemberben kezdtük a közös munkát. Még fiatalok vagyunk nagyon. Hét játékossal kezdtünk, most pedig, 15-16-an vagyunk. Nehéz volt a kezdeti időszak, most kezdünk belelendülni. A cél az, hogy idén egy erős középcsapattá érjünk és jövőre – ha minden rendben lesz, egyben tud maradni a csapat – az NB II-t céloznánk meg. A mostani bajnokságban csak feljebb lehet menni. Most felkészülési időszakban vagyunk, aztán majd februárban eldől, hogy mennyit is érünk.

Első alkalommal rendeztük meg a Perla-X Kézilabda Kupát. Mi a véleményed róla?
Minden rendben volt, a szervezés is jó. Minden biztosított és adott volt ahhoz, hogy a felkészülés jól menjen. Sokat tudunk játszani velünk egyenlő erővel, illetve erősebb csapatokkal . Teljesen megvagyunk elégedve.

Mennyire vagy elégedett a lányok mai teljesítményével?
Teljesen. Főleg az első mérkőzés első félidejét tekintve. Az eleje roppantul tetszett. Mind védekezésben, mind támadásban tettük, amit tudtunk. A második félidő elején úgy érzem bealudtunk kicsit. Nagyon sok technikai hibát vétettünk, amikből könnyű gólokat kaptunk. Nem tudtunk visszarendeződni, az ellenfél csapata átvette a vezetést, de aztán szépen vissza tudtunk még kapaszkodni. Az élet megy tovább, következik a bronzmeccs, remélem, hogy győztesen jövünk le a pályáról.
Végül nagyon sajnálom, hogy az ellenfél csapatából megsérült egy játékos. Senkinek sem kívánom.