Egy hagyományteremtő Perla-X Kupa /beszámoló, 2. rész/

2019. január 19-én szombaton került megrendezésre Hatvanban az első hagyományteremtő Perla-X kupa, ahol a dobogó legmagasabb fokára női felnőtt csapatunk a Floor Trend Hatvani KSZSE állhatott.
A mérkőzést követően a csapatok edzőit kérdeztük arról, hogy mi a véleményük a kupa megrendezéséről és a csapatuk szerepléséről.

Hollós Máté
Dabasi KC VSE edzője

Kérlek, röviden mutasd be a csapatodat.
A csapatom, akivel eljöttem egy ifjúsági bajnokságban szerepel, illetve januártól az NB II-es bajnokság Déli szekciójában is szerepelünk. Körülbelül két hete tudták meg a lányok, hogy ők fogják alkotni a felnőtt brigádot, szóval ez a torna szolgálja a mi kis felkészülésünket. Az NB II-ben szeretnénk bent maradni, ami nem lesz egyszerű, mert az ifjúsági bajnokságban, mi szeretnénk nyerni. Ezért is örülök annak, hogy egymás után két meccset tudunk játszani, mert a bajnokságban is így kell szerepelnünk.

Első alkalommal került megrendezésre a Perla-X Kézilabda Kupa. Mi a véleményed róla?
Nagyon jó kupa szerintem. Négy hasonló csapat találkozik itt egymással, teljesen meg vagyunk elégedve a lányokkal. Nagyon jó hangulatúak a mérkőzések, sajnos kisebb sérülésekkel tarkítva, De hát ebben a sportban ez benne van sajnos.

Hogy álltok most a két bajnokságban?
Négy éve irányítom ezt a csapatot, U13-ból indultunk. Innen ki is lehet számolni, hogy eléggé fiatalok vagyunk. Zömével 15-16-17 éves játékosokkal vagyok itt. Az NB II déli szekciójában jelenleg utolsó helyen állunk, az ifi bajnokságban pedig jelenleg holtversenyben a második helyen.

Mik a célok a szezon végére?
Utóbbiban a bajnokság megnyerése a cél, NB II-ben pedig a tapasztalatgyűjtés, ilyen fiatal lányoknak mást nem is lehet. Próbálunk bent maradni!

Mennyire vagy elégedett a lányok mai teljesítményével?
Elégedett vagyok igazából, voltak apróbb hibák, de hát azért vannak ezek a felkészülési mérkőzések, hogy lássuk, hogy hol tartunk, hogy állunk jelenleg. 50 percig partiban voltunk egy NB II-es középmezőnyben elhelyezkedő csapattal, ami a lányoknak óriási dicséret. Elégedett vagyok a támadójátékkal, átlövésekkel próbálkoztunk, ami sikerült is és ez óriási meglepetés volt a számomra. Védekezésben még vannak hibák, de sok beteg kivált a napokban, így kicsit kusza csapattal jöttünk el, ezt pedig ennek a szokatlan felállásnak tudom be.

Bárány Zsolt
Floor Trend Hatvani KSZSE edzője

Mester, néhány perccel ezelőtt ért véget a Perla-X Kézilabda Kupa. Hagyományteremtés céljából rendeztük, ilyen a lányoknak még nem volt. Kezdeményezésedre szerveztük meg és ez a lányoknak egy kis gyakorlási lehetőséget adott így a bajnokság előtt. Hogyan értékeled magát a kupát, a meccseket? Azt lehetett látni, hogy reggel az első meccsnél kávét nem kellett innod, a vérnyomásod megfelelően magas volt.
Hát igen. Fel kellett ébredni. Úgy néz ki, hogy fél 11 még korán volt a lányoknak. Ettől függetlenül nem úgy indult az egész, ahogy azt mi szerettük volna, de aztán helyreálltunk. Tudtuk hozni az első mérkőzést, ezáltal jogot nyertünk a döntőre. A Kazincbarcika egy nagyon jó csapat. NB II. Észak-keleti csoport középmezőny. Sajnos nem tudtunk teljes csapattal játszani, Szarvas Nóri lesérült, Pásztor Orsi dolgozott, Blaskó Viviána beállósunkat pedig a napokban műtötték, még lábadozik. Ettől függetlenül akik itt voltak, mindent megtettek a siker érdekében. Szakmailag nézve a dolgokat két hét múlva kezdődik a bajnokság, a lehető legjobb lehetőség volt arra, hogy egy edzőmeccset játszunk erős, erősebb csapatokkal, ami egy komoly önbizalmat adhat a bajnokságra nézve.

Említetted, hogy Vivire hetekig nem számíthatunk még, illetve Nóriról úgy tudom, hogy nincs pontos diagnózis.
Pontosan így van, első körben hosszabb idő szükséges a rehabilitációjára, de azért még holnap megnézik egy másik helyen, bízok benne, hogy ott egy kedvezőbb diagnózist fognak állítani. Ettől függetlenül 2-3 hetet biztos, hogy pihennie kell neki is.

Úgy láttam, hogy akik itt voltak csapatok jól érezték magukat és tényleg színvonalas mérkőzéseket láthattak a szurkolók. Sikerült mindent elrendezni, volt ebéd, pihenési lehetőség. Te ezt hogy láttad?
Beszélgettem az edzőkkel, maximálisan meg voltak elégedve. Az ebéd mennyisége ás minősége szerintem extra volt, tehát le a kalappal a vezetőségnek, a szponzorunknak, akik biztosították nekünk a kupa lehetőségét. Én bízom benne, hogy hagyományt lehet majd teremteni ebből. Összességében azt mondom, hogy első nekifutásra ez a kupa teljesen rendben volt.

Mondtad, hogy hamarosan kezdünk. Hol és mikor lesz az első mérkőzés?
Aranyszarvas SE csapata ellen mérkőzünk meg, hazai pályán, 17 órától.