Egy megkésett, de el nem feledett beszámoló!

Női felnőtt csapatunk, a Floor Trend Hatvani KSZSE 2019. június 1-jén (szombaton) játszotta a bajnokság döntőjét Csömörön, a DKA csapatával szemben. A végeredmény 29:23 lett a DKA javára, így csapatunk a bajnokság ezüstérmese lett. Nagy az öröm, hiszen a tavalyi 7. helyezéshez képest most a dobodó második fokára állhatott a csapat. A mérkőzésről a csapat edzője Bárány Zsolt számolt be, illetve Kovács Cintiát kérdeztük, akit a csapat legjobb játékosának választottak a mérkőzéseen.

Bárány Zsolt

Mester! Egy hosszú menetelésnek vagyunk a végén. Ha úgy nézzük, egy két éves munka a csapattal ért be azzal, hogy itt lehettünk a döntőben. Ha nem is sokkal, de vereséget szenvedtünk. Azt gondolom, hogy büszkék lehetünk erre a teljesítményre.

Minden elismerésem a lányoké. Le a kalappal előttük! Ez a két év nem volt egyszerű. Nagyon mélyről indultunk, de a mai nappal feljutottunk a csúcsra. Úgy gondolom, hogy ez a legszebb amit tudtunk magunknak, az egyesületnek és a városnak nyújtani. Lehetett volna szebb is, de ha reálisabban belegondolok, egy nagyon profi, fiatalokból álló csapattal kellett szembenéznünk, akik hetente 5-6 alkalommal eddzenek. Igazából semmi másból nem áll az életük, „csak” a kézilabdára koncentrálnak. A mi korosztályunk 19 és 43 év között mozog. Az edzések mellett munkahelyi és iskolai elfoglaltságok nehezítették a dolgunkat. Ha ezeket összevetjük, meg azt, hogy heti háromszor edzünk, akkor azt mondom, hogy semmi okunk a panaszra.

Így van, ezt gondolom én is. Tudtommal most egy kis pihenés következik, azután a lányok és fiúk is megkezdik a felkészülést. Lehet erről tudni valamit, hogy mikor kezdenek ismét a csapatok?

Még egyeztetnünk kell, mert tudniillik a mai nappal befejeződött a lányokkal a munkám. Teljes mértékben az NB I/B-s férfi csapatra kell koncentrálnom. A lányoknak új edzője lesz majd. Természetesen nem fogok elszakadni tőlük, abszolút kontroll alatt akartom tartani a csapatot, hiszen rövid időn belül szeretnénk felépíteni a női szakágat. Visszatérve a kérdésre, a fiúkkal július végén fogunk kezdeni. Szerintem a lányok is július végén, augusztus elején kezdik meg a felkészülést.

Egy-egy szál virággal köszöntél el a lányoktól. Ez a búcsúzás nem volt érzelemmentes sem részedről, sem pedig a lányok részéről?

Nagyon szeretem őket. A fejlődési folyamat náluk nagyon mérhető, jobban mint a fiúknál. Ahonnan indultunk, ahova jutottunk, minden elismerésem. A lány csapat is megérdemli, hogy a jövőben komolyabban, nagyobb odafigyeléssel erősítsék őket.

Köszönjük ezt a szép eredményt, jó pihenést, további sok sikert!

Köszönjük szépen!

Kovács Cintia

Nem rég ért véget a mérkőzés. Ha nem is sokkal, de most alulmaradtunk. Ugyanakkor úgy érzem, hogy egy nagyon nagy menetelés végére sikerült feltenni az I-re a pontot. Hogy érezted az elmúlt időszakot, a mérkőzést?

A lányokkal nagyon hajtottunk, sokat készültünk erre a napra. Úgy érzem, hogy mindenképpen a mai meccs nyertesei vagyunk.

Ha jól láttam sérülten védtél?

Igen, sérülten védtem. Három héttel ezelőtt kiment a bokám egy szerencsétlen védőmozdulat következtében, még nem igazán gyógyult meg.

Ennek ellenére a csapatból téged választottak a legjobb játékosnak.

Igen, nagyon örültem neki. Nem is gondoltam, hogy lesz egy ilyen ”kitüntetésem”.

Személyesen a programod nyárra?

További edzés, meg egy kis pihenés.

Gratulálok a mai teljesítményetekhez! Sok sikert!

Köszönöm!