Egy vállalható vereség

OKTAT60 Hatvani KSZSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 18:30 (6:16)
Mérkőzés időpontja
2018. 11. 20. 19:00
Nézőszám
290 fő
Játékvezetők
Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely
Versenybírók
Aczél Attila, Paulovics Zsolt
Edző
Bárány Zsolt

A Magyar Kupa III. fordulója 2018. november 20-án (kedden) 19 órakor került megrendezésre a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnokában, ahol Egyesületünk férfi felnőtt csapata az OKTAT60 Hatvani KSZSE és a HE-DO B.Braun Gyöngyös csapatai mérkőztek meg egymással. A győzelem végül az NB I-es Gyöngyös csapatáé lett 12 gólos különbséggel.

Tekintettel a mérkőzésre való nagy érdeklődésre Egyesületünk vezetősége már hetekkel a kupamérkőzés előtt megkezdte az előkészületeket annak érdekében, hogy minél több szurkoló tölthesse meg a csarnokot. Ennek eredményeként eddig még soha nem látott nézőszám töltötte meg a mérkőzés estéjén a csarnokot.

A mérkőzés után Horváth Richárdot, Hatvan Város Polgármesterét, Szabó Pétert a Heves Megyei Kézilabda Szövetség elnökét, Antalóczy Pétert az Egyesület elnökét, Hatvani Ferencet az est konferálóját kérdeztük.

Horváth Richárd
Hatvan város polgármestere

Polgármester Úr végezte el a mérkőzés kezdődobást, illetve végig itt maradt velünk és szurkolt a csapatnak? Milyen volt a mérkőzés? Hogy érezte magát?
Bennem nagyon jó érzések vannak. Fergeteges, lendületes, jó mérkőzést láthattunk. Azt gondolom, hogy a hatvani csapat rendkívüli módon helyt állt és egy nagyon komoly eredmény született, ami mutatja a hatvani kézilabda erelyét és jövőjét.

Igen, a jövője. Azt gondolom, hogy minden hatvani várja azt a közös bejelentést, amit az Egyesület és a Város fog megtenni, hiszen nagyon komoly állami pénzzel és TAO-val megerősítve hamarosan meg fog épülni a Csarnokunk.
Múlt héten három örömhírt kapott a város. Ebből az egyik a kézilabda csarnokról szól. Megjelent a közlönyben, hogy a kormány újabb 700 millió forinttal támogatja a csarnokot, így gyakorlatilag 3.6 milliárd forintból fog megépülni a kézilabda csarnok. Amint túl leszünk a közbeszerzésen és az ehhez kapcsolódó jogi csűr-csavaron – reményeim szerint – utána aláírjuk a szerződést a kivitelezővel. Ezt követően szeretnénk az Egyesülettel és a kivitelezővel együtt tartani egy sajtótájékoztatót, ahol tájékoztatjuk a hatvaniakat arról, hogy ez a csarnok hogyan és miképpen fog elkészülni.

Szabó Péter
Heves Megyei Kézilabda Szövetség elnöke

Elnök Úr! Végig itt voltál velünk és szurkoltál. Neked, mint a megyei szövetség elnökének, illetve mint nemrég még aktív játékosnak, hogy tetszett a mérkőzés?
Nagyon jó volt, nagyon tetszett. Igazából mindkét csapatnak szurkoltam. Hatvan maximálisan kitette a szívét a pályán, ami meg is látszik az eredményen. A Gyöngyös forgatta a csapatát, próbált odafigyelni, gondolom a sérülés elkerülése érdekében. A nézők, a közönség, a hely fantasztikus volt, mind a zene, a DJ, az egésznek a szervezése, úgyhogy én személy szerint szeretnék gratulálni Hatvannak és Gyöngyösnek is. Azt kell mondjam, hogy boldogsággal töltött el, hogy a megyénkben ilyen népszerűségnek örvend a kézilabda.

Már a felújított tornacsarnokban játszottunk és valóban egy nagyon jó mérkőzést láttunk. Számíthatunk arra ezentúl, hogy sűrűbben jársz hozzánk, hiszen nem rég kezdted meg az elnöki pályafutásodat, de most időt is tudtál szakítani, hogy el gyere.
Látogatom egyébként rendszeresen a környező mérkőzéseket, gyerekbajnokságokat. Nem azt mondom, hogy napra pontosan mindenhol ott vagyok, de szeretném figyelemmel követni a megyét, ami az időmből kitelik. Nyomon követem a csarnok építését is, mert itt ez a tornacsarnok felújult, de tudomásom szerint készülő félben van egy nagyon komoly csarnok Hatvanban. Kívánom az Egyesületnek, hogy ilyen jó mérkőzésekkel töltsék meg azt is.

Antalóczy Péter
Hatvani KSZSE elnöke

Azt gondolom, hogy lehetőségeinkhez mérten nagyon jól szerepeltünk egy két osztállyal feljebb szereplő csapat ellen.
Egy-két titkot azért elárulok erről. Az ellenfél csapatából hét olyan játékos volt ma pályán, akik három különböző országban voltak válogatottak, illetve egy fő most is az, konkrétan az ellenfélnél a szlovák válogatott jelenlegi irányítója is játszott.. Úgy gondolom, hogy az eredmény Hatvan szempontjából elismerésre méltó.

Az első félidőben tíz, a második félidőben –az első félidőt nem számítva-, két góllal volt jobb az ellenfél. Csak a második félidőt nézve volt olyan is, amikor x-en voltunk, tehát úgy gondolom, hogy ez egy teljesen vállalható vereség volt. Ez mindenképpen egy nagyon jó propaganda volt a városban. Te hogy látod?
Én nagyon örülök neki, hogy ilyen sokan voltak kint a mérkőzésen. Erre lehet építkezni. Nyilvánvaló, hogy akik itt kint voltak, ők tudták, hogy itt osztálykülönbségek vannak. Annak is örülök, hogy minden egészséges játékosunk lehetőséget kapott, hogy pályára léphessen.

A bajnokság őszi fordulójából még három forduló van hátra. Erről mondanál néhány szót?
Mind a három meccset meg kellene nyerni. Én nagyon örülnék neki. Edzőnk, Bárány Zsolt azt mondta, hogy a megszerezhető hat pontból, legalább ötöt szeretne megszerezni. Szerintem legalább nyolcat kellene. (nevetés)

Hatvani Ferenc

Fecó, nagyon jó volt itt a hangulat, de ehhez Te is nagyon kellettél. Mellettem ült a szövetség megyei elnöke és külön kiemelte, hogy milyen show van itt, aminek a mozgatója Te voltál.
Először is köszönöm a dicsérő szavakat, de úgy érzem, hogy meg is akartam tenni mindent ennek érdekében. Nagyon fontos, hogy a csapatnak olyan hátteret tudjunk lélektanilag is biztosítani, amilyen volt itt a mai napon, hiszen az egész közönség természetesen velem és veletek együtt nagyon szurkolt azért, hogy az a technikai különbség, ami a két csapat között van, az lélektanilag ellensúlyozva legyen, még akkor is, hogyha érződött az, hogy az NB I és az NB II között óriási különbség van. Úgy gondolom, hogy a csapat akaratban, szívben, mindezt pótolta, ami nagy öröm számomra, de szerintem mindenki számára.

Van még három bajnoki mérkőzésünk hátra. Számíthatunk rád? Gondolok itt az egy hazai mérkőzésünkre.
Mindenképpen, ragaszkodom a csapathoz. Nagyon jól érzem itt magam, úgy gondolom ez a feeling kell ahhoz, hogy mind a ketten, én is, és a csapat is jól érezzük magunkat. Nekem nagy öröm az, hogy itt lehetek köztetek és buzdíthatom a csapatot. Ezen keresztül visszajelzéseket kapok, a csapat részéről is, hogy amit csinálok jól csinálom és ez segíti a csapat teljesítményét. Ha örömet tudok szerezni, az mindannyiunknak közös öröm.