Egyesületünk új játékosa – Igó Ádám

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni, a Hatvani KSZSE felnőtt férfi csapatának új játékosait. Következő bemutatottunk, Igó Ádám.

Kérlek mesélj az eddigi pályafutásodról!
Hat éves koromban kezdtem el kézilabdázni Ózdon és ott játszottam 13 éves koromig. Bencze Tamásnál sajátítottam el a kézilabda alapjait és ő szerettette meg velem a kézilabdát. Ezalatt a hét év alatt sok mindent tanultam. Ezután Alsóörsre kerültem, ahol két évig nagyon jó edzők keze alatt dolgoztam és sokat köszönhetek nekik. Ezek után Gyöngyösön játszottam négy évet NB I ifjúsági csapatában. Az elmúlt két évben az NB I felnőtt csapatával is edzettem, illetve pályára is léptem.

A 2018/2019-es szezon felénél érkeztél hozzánk. Hogy kerültél ide? Mi volt az oka a váltásnak?
Úgy éreztem, hogy új kihívásokra van szükségem. Megkerestem az Egyesületet, hogy van-e lehetőség arra, hogy itt tudjam folytatni a játékos pályafutásomat. Szerencsére kaptam lehetőséget és úgy látom, hogy beállósként lesz is majd játék lehetőségem. A korom miatt játszhatok az ifjúsági csapatban is, de igazából a felnőtt csapatban szeretnék szerepelni. Számomra fontos, hogy játszak, ezért is kerestem most új Egyesületet.

Hogy halad a beilleszkedés? Játszottatok már a fiúkkal?
Úgy gondolom, hogy nagyon jól halad a beilleszkedésem. Már két edzőmeccsen túl vagyok az új csapatommal, illetve az OKTAT60 Kupán is be tudtam mutatkozni a pályán a hazai szurkolóknak. Még össze kell szoknom az csapattársaimmal, de szerintem ez rövid időn belül sikerülni fog.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve a csapattal?
Természetesen – mint ahogy minden csapattársam ezt gondolja – meg szeretnénk nyerni a bajnokságot. Én is ezt helyezem most előtérbe, amit kemény és kitartó munkával el tudunk érni. Egyénileg pedig az a célom, hogy saját képességeimet tovább tudjam fejleszteni, illetve szeretnék a csapat hasznos tagjává válni.