Élet, egy sportolóval

Hogy milyen is az élet egy sportolóval? Hogyan lehet alkalmazkodni a változásokhoz? Ezekről a dolgokról kérdeztük Baté Brigittát, aki 10 éve kitart kézilabdázó párja, Szabó Bence mellett.

Brigi! 10 éve alkottok egy párt Bencével. Kérlek, mesélj arról, hogy milyen is az élet egy sportolóval, illetve mesélj arról, hogy hogyan tudtál alkalmazkodni ehhez az életstílushoz?

Igen, 10 éve vagyunk együtt Bencével. Amikor megismertem, akkor kezdett el Szegeden kézilabdázni, így nagyjából tudtam, hogy mire vállalkozom. Az elmúlt évek során több Egyesületnél is megfordult és ezek miatt a változások miatt többször kellett költöznünk, egész pontosan három alkalommal. Szegedről, Ceglédre, Ceglédről, Dabasra, most pedig Hatvanba telepedtünk le. Nem titkolt vágyunk és célkitűzésünk az, hogy a jövőben Szegedre menjünk vissza végleg, hiszen rengeteg emlék, és élmény köt oda minket. Számomra soha nem volt kérdés az, hogy ahova Bence megy, oda megyek én is.

Nem volt nehéz mindig új munkahelyet keresni, és új barátokat?

Nem volt könnyű de szerencsére az a típusú ember vagyok, aki még a jég hátán is megél. Sokáig dolgoztam vendéglátásban, amit nagyon szerettem, viszont azt be kellett látnom, hogy hosszútávon nagyon fárasztó. Az ismerkedéssel és a barátkozással sem volt soha problémám, jól feltalálom magam minden társaságban..

Hogy tetszik Hatvan? Sikerült berendezkednetek?

Egyelőre pozitívan tudok nyilatkozni. Az Egyesület alelnökének segítségével sikerült egy jó kis lakást kibérelnünk, amit többé-kevésbé sikerült már „belaknunk”. Mivel senkit nem ismertünk, ezért nagyon jól jött a segítség. Nagyon örültem, és jól esett, hogy ilyen segítőkészek voltak itt velünk, minden segítséget megkapunk amire szükségünk van.

Sikerült már munkát találnod?

Igen, a legnagyobb meglepetésemre az Egyesület vezetősége felajánlott nekem egy technikai vezetői pozíciót a klubbnál. Imádok intézkedni, másokkal együtt dolgozni, szervezni így azt gondolom, hogy nem is kaphattam volna ettől jobb ajánlatot. Így mostmár egész biztos, hogy a kézilabda fogja kitölteni a mindennapjainkat 😊