Első bajnoki győzelem – Kisvárdai KC – OKTAT60 Hatvani KSZSE 24:26 (11:12)

Felnőtt férfi csapatunk első bajnoki mérkőzését szeptember 16-án, a Kisvárdai KC csapata ellen játszotta, ahonnan két ponttal távoztak.

Mérkőzés időpontja
2018. 09. 16. 18:00
Játékvezetők
Kiu Gábor, Kiu Tamás
Nézőszám
250 fő
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Hudák – Répási 8, Szarvas Ádám, Buday 2, Vad 4, Tóth M. 2, Horváth 7 (4)
Cserék
Szarvas András (kapus), Blazsek 1, Borbély, Veres 2, Major, Nagy G., Varjú , Molnár K., Pintér
Kiállítások
6 ill. 8 perc
Hétméteresek
2/0 ill. 6/4

Ahelyett, hogy részletes beszámolót írnánk a mérkőzésről, Bárány Zsolt a csapat edzője és Répási Norbert jobbszélső mérkőzés utáni gondolatait tesszük közzé.

BÁRÁNY ZSOLT
edző

Nagyon paprikás hangulatú mérkőzésen sikerült a végén 2 góllal nyerni. Eleinte ideges és kapkodó volt a játékunk rengeteg helyzet maradt ki, lőttünk 5-6 kapufát, kihagytunk több büntetőt, de végül sikerült győzni. Milyen volt a kispadról?
Az ember egy ilyen mérkőzésen mindig öregszik egy pár évet. Azt tudtuk, hogy egy borzalmasan nehéz meccs lesz. Idegenben kezdtük, ráadásul a Kisvárda csapata ellen, ami azért egy komoly játékos erőt képvisel, nem véletlen végeztek az előző bajnokságban a harmadik helyen pontegyenlőséggel a második helyezettel. Úgy gondolom, hogy nálunk talán valamivel nagyobb volt a rutin és a végén ez döntött.

Többször kértél időt. Mikor időt kértél mit mondtál a játékosoknak, azon kívül, hogy nyugodtabban játszanak?
Nagyon nem tetszett az, hogy Kisvárda beállt egy 6-os falra. Buday Dani teljes mértékben egy irányító játékos, nem is azt várom tőle, hogy átlőjjön. Sajnos a betörések nem működtek, ezáltal kiszorulutnk a támadótérre, egészen a 9-es felé, 10 méterekre, onnantól pedig nem voltak átlövések. Ezt próbáltam picit helyre rázni, hogy próbáljuk meg, vagy nagy lendületű betöréseket, vagy átlövéseket alkalmazni. Többször volt szerencsénk is, többször volt, hogy meg tudtuk csinálni, de többségében nem jött össze a góllövés. Sajnos azért 1-2 játékosunk vagy hidegen jött be a padról, vagy mostanában kicsit másabb a formája. Néhányan elmaradtak az elvárásomtól.

Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, ráadásul idegenben. Ez a jó kezdés, véleményed szerint milyen hatással lesz a csapatra?
Én azt látom, hogy itt Kisvárdán, ez a csapat nagyon sok riválisunknak meg fogja nehezíteni a dolgát, sokan el fognak vérezni.
Én úgy gondolom, hogy itt nagyon nehéz nyerni, végtelenül örülök annak, hogy nekünk ez sikerült, főleg mindjárt az első fordulóban, ami rányomhatja a bélyegét az őszi szezonra. Nem szabad messze menő következtetéseket levonni, mindig a következő meccset kell megnyerni és gyarapítani a pontjainkat.

Összességében nem volt egy rossz hétvége, hiszen az ifis fiúk és a lányok is nyertek. Jövő héten otthon játszunk úgy, hogy a férfiak és a nők mérkőzése is egy napra esik. Ez számodra is nagy igénybevételt jelent, hogy fogunk felkészülni, miben lesz ez más az eddig megszokottól?
Úgy gondolom, hogy a lányok nagyon sínen vannak, itthon komoly esélyünk van. Nem szabad elengedni a gyeplőt, el kell hitetni velük, hogy képesek folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. A fiúkkal pedig dolgozunk kell tovább a mostani mérkőzés hibát mindenképpen ki kell küszöbölni, hiszen nehéz mérkőzés vár ránk, mert az előző bajnokság második helyezettje érkezik hozzánk. Látom, hogy mit kell még tennünk, mert vannak bizonyos helyzetek, szituációk, amikre a megoldásokat meg kell találni. Ez nem egyszerű dolog, mert az egyik meghatározó játékosunk, Buday Dani nem mindig tud részt venni az edzésen. Bizonyos szituációkra vannak kitalálva mozgások, amiket nem tudunk úgy begyakorolni és végrehajtani, ahogy szeretnénk.

RÉPÁSI NORBERT
jobbszélső

Egy nagyon feszült mérkőzésen nyertünk, egy nagyon jó csapat ellen. Az első félidő vége volt, amikor először tudtunk vezetni, amit tartani is tudtunk. Hogy láttad ezt belülről, úgy, hogy meg is sérültél és ápolni is kellett.
Nehezen induló mérkőzés volt. Várható volt, hogy ilyen lesz. Sokat utaztunk és ez látszott is a csapat játékán eleinte. Kellett egy kis idő, hogy belerázódjunk a mérkőzésbe. Az első félidő végén azonban már uralni tudtuk a mérkőzést. A második félidőben szerencsére nem maradtunk bent az öltözőben. Meg tudtuk tartani az előnyünket, sőt növelni is tudtuk azt. Végén az ellenfél ugyan fel tudott zárkózni, de a csapatmunkánknak köszönhetően két gólos győzelmes arattunk.

A vége felé volt már, hogy négy góllal vezettünk, utána pedig feljöttek csak egyre. Hogy látod, mi az, amiben javulni kell a következő mérkőzésig?
Ami szerintem az egyik legnagyobb problémánk volt a mai mérkőzésünkön az a gyorsaság és a felállt fal elleni játék. Ezeken mindenképp változtatnunk kell. Viszont ami a legfontosabb, hogy hamarabb fel kell ébrednünk. Tudjuk, hogy hosszú utak vannak, ehhez hozzá kell szokni. Amint ezt tudjuk kezelni és az első perctől úgy játszani, mint most a második félidőben, főleg ha felgyorsítjuk a játékunkat, akkor rendben leszünk.

TABELLA JELENLEGI ÁLLÁSA

hely csapat M GY D V LG KG GK PONT
1. Hajdúböszörményi TE 1 1 0 0 40 22 18 2
2. Juhász `99 Füzesabonyi SC 1 1 0 0 28 21 7 2
3. Nádudvari ASK 1 1 0 0 29 25 4 2
4. OKTAT60 Hatvani KSZSE 1 1 0 0 26 24 2 2
5. Salgótarjáni Strandépítők 1 1 0 0 22 21 1 2
6. Nyírbátori SC 1 0 1 0 27 27 0 1
7. Tiszavasvári SE 1 0 1 0 27 27 0 1
8. Hajdúnánás KSE 1 0 0 1 21 22 -1 0
9. Kisvárdai KC 1 0 0 1 24 26 -2 0
10. Kazincbarcikai KSE 1 0 0 1 25 29 -4 0
11. Fehérgyarmati VSE 1 0 0 1 21 28 -7 0
12. Berettyó MSE 1 0 0 1 22 40 -18 0