Évértékelő – Férfi ifjúsági II. osztály- Kelet

A bajnokság felénél minden edző értékelte a csapatát. Ezeknek az értékeléseknek a rövidített kivonatát tesszük közzé nektek.

A mai napon Pápa János beszámolóját olvashatjátok, aki a férfi ifjúsági csapat edzője.

„A serdülő csapattal egyszerre, július 29-én kezdtük meg a felkészülést, szintén napi két edzéssel az egész alapozás során. Szerencsére az előző szezon bajnok csapatából nem távozott senki, illetve egy kedvező szövetségi határozatnak köszönhetően nem öregedett ki senki. A csapat még a szezon elején tovább erősödött a Szegedről hozzánk igazoló Nagy Balázzsal, és a Gyöngyösről érkező Racskó Ádámmal és Szűcs Danival, így bizakodva, kíváncsian vártuk a bajnoki rajtot a számunkra teljesen új bajnoki közegben. A felkészülés folyamán látszódott, hogy jó állapotban vagyunk, hiszen a felnőtt csapat ellen is játszottunk felkészülési mérkőzést, amelyen jól szerepeltünk, korosztályos ellenfeleinket pedig rendre megvertük. Szeptembertől átálltunk a heti 3-4 edzésre, ami megítélésem szerint kevés, de az Egyesület teremproblémával küzd. Ez ugyanolyan problémát jelent a serdülőknél is.

A felkészülésünket tovább nehezíti, hogy heten érettségiznek, illetve négyen már egyetemre járnak, így elég nehéz egyeztetni a közös munkát. három játékosunk komolyabb sérülésből lábadozik, rájuk jóesetben is a tavasz folyamán számíthatunk leghamarabb. Ezen tények ismeretében kijelenthető, hogy a csapatom erőn felül teljesít, mivel teljesen újoncként második helyen telel a tabellán. Nyolc győzelem mellett egy döntetlen és két vereség áll a statisztikánkban, és amire nagyon büszkék vagyunk, hogy másfél szezon óta veretlenek vagyunk hazai pályán! A csapat egységét mutatja, hogy az újonnan érkezők hamar beilleszkedtek, a serdülők, illetve a serdülőből kiöregedők mind hozzá tudtak tenni az egység összteljesítményéhez. A csapat jelenlegi házi gólkirálya Nagy Balázs 71 góllal. Ő benne van a bajnokság TOP10-ben, de csapatunk fő erénye, hogy a mérkőzéseinket nem egy játékos nyeri meg, hanem 6-8 ember lő gólt mérkőzésenként. Nagyszerű társaság, kiváló egyéniségek, öröm velük dolgozni, az ő teljesítményük is kiváló karácsonyi ajándék számomra! Januárban folytatjuk a munkát, pót alapozunk, illetve szeretnénk elmenni egy felkészülési tornára, hogy jól felkészüljünk a bajnokság második felére. Célunk ezután, hogy folytassuk a jó sorozatunkat, és a bajnokság végén szeretnénk, ha idén is érmet akasztanának a nyakunkba!

A CSAPAT nevében Békés, Boldog karácsonyt, és Újévet Kívánok Mindenkinek, és reméljük, hogy a szezon második felében is olyan sokan kijönnek szurkolni, mint eddig”

Hajrá Hatvan!
Hajrá Hatvani KSZSE