Évértékelő –Fiú Serdülő III. osztály – B csoport

A bajnokság felénél minden edző értékelte a csapatát. Ezeknek az értékeléseknek a rövidített kivonatát tesszük közzé nektek.

A mai napon Pápa János beszámolóját olvashatjátok, aki a fiú serdülő csapat edzője.

2019.július 29-én kezdtük meg a felkészülést erre a szezonra, és napi két edzéssel dolgoztuk végig az alapozást 16 játékossal. Azzal a céllal vágtunk neki a munkának, hogy az előző szezon bravúr bronzérmét meg tudjuk ismételni, illetve, ha tudunk lépjünk előbbre. Tudtuk, hogy a dolgunkat nehezíteni fogja az a tény, hogy átkerültünk egy másik csoportba és ezzel ellenfeleink ismeretlenek lesznek a bajnokság első felében. A srácok komolyan vették a felkészülést és a felkészülési mérkőzéseken már látni lehetett, hogy jó állapotban várja a csapat a szeptember közepén kezdődő bajnokságot. Az ősz folyamán heti 3-4 edzéssel tudtunk készülni a mérkőzésekre. Megjegyzem, hogy ennek a korosztálynak már kellene a 4 labdás, illetve 1 erőnléti edzés hetente, de egyelőre, be kell érni ennyivel, amíg az új sportcsarnokot át nem adják. A kisebb nehézségeink ellenére, a csapat kiválóan szerepel a bajnokságban, jelenleg veretlenül telelünk a tabella élén, magasan a legjobb gólkülönbséggel. Csapatunk adja a bajnokság gólkirály jelöltjét Csikós Levente személyében, aki a 10 mérkőzésen 122 gólt lőtt, de a legjobb 10-ben bene van Tamás Bálint, illetve Kompolti Bálint is 70, illetve 61 lőtt góljával.

Kiemelném Kontra Dani kapusteljesítményét. Munkája mindenképp megsüvegelendő, mert az egész szezont egyedül védi végig, mivel tavalyi váltótársa „kiöregedett” a serdülő korosztályból. Teljesítménye, felelőségtudata végett, az előbb említett mezőnyjátékosokkal együtt, több alkalommal pályára léphetett már az ifjúsági csapatban. Az eredmények ismeretében a folytatásra az a célunk, hogy egy jó januári pótalapozás után, folytassuk a jó szereplésünket a bajnokságban, és szeretnénk osztályt váltani, mint ahogy az ifjúsági csapat tette az előző szezon során. A CSAPAT eddigi teljesítményével teljesen elégedett vagyok, köszönöm nekik az eddigi munkájukat és egyben a karácsonyi ajándékukat, mivel egy edzőnek szebb ajándék nem is kell, mint ez a „félidei” első hely a tabellán!

A csapatom nevében mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Újévet Kívánok!