Évértékelő – FU14, FU12

Az FU12 és FU14-es csapataink számára is véget ért a 2017/2018-as szezon. Most egyszerre mind a két csapat évébe is betekintést nyerhetünk, hiszen az U14-es és az U12-es fiú együtteseink edzője, Pápa János számolt be a fiúk idei évi teljesítményéről.

Másodéves csapatként, az augusztus hónapot végig dolgozva ugyan, napközis rendszerben együtt tölthette az időt a csapat. A közös munka meghatározta a srácok egész szezonban nyújtott teljesítményét!

A hónap harmadik hetében, egy hétig Kisvárdán edző táboroztunk, ahol azon kívül, hogy napi három edzéssel készültünk a bajnokságra, jobban megismerhettem a játékosaimat. Kiderült, mennyire tudnak alkalmazkodni egymáshoz, az egy hét összezártság alatt, és az is, hogyan viselik a szülőktől való távollétet. A tábor végére egy nagyon jó, és egységes társasággá formálódtak, ami jellemezte az egész bajnoki év során a fiúkat.

Szeptemberben az U12-es bajnokság miatt pár 2006-os születésű fiatalember csatlakozott a korosztályos csapatunkhoz.

Pozitív változás volt, hogy az előző szezonhoz képest, már heti négy alkalommal tudtunk edzeni, a nehézséget csupán egy „kellemes dolog” okozta, mégpedig, hogy a két csapat létszáma 19 főről, 28 főre növekedett. Egy edzőnek ennyi emberrel dolgozni, meglehetősen embert próbáló feladat. Nehéz differenciálni, pedig az újonnan érkezőktől nem lehet ugyanazt a munkát megkövetelni, amit a második szezonját végző játékosoktól. A következő szezonra már ez a probléma megoldódni látszik.

Szeptemberben megkezdődtek a bajnokságok, az U14-es alapszakban nagy reményeink azonban nem lehetettek, hiszen kényszerből korosztályt váltottunk. Ezzel a lépéssel labdaméret váltás is járt, így a szezon első fele a 2-es méretű labdához való hozzászokás, illetve a velejáró lövő erő fejlesztésével telt.  

Az alapszakasz utána a Sterbinszky régió alsóházába kerültünk, ahol végül a harmadik helyet szereztük meg. A bajnokság befejeztével megállapítható, hogy az élcsapatokra felzárkóztunk, vereségeink pedig egyre szorosabbak lettek.

A jövő feladata, hogy ezeket a mérkőzéseket nagyobb meccsrutinnal, meg kell tanulni megnyernünk!”

Egyesületünk nevében szeretnénk gratulálni az U14-es és az U12-es fiú csapatink játékosainak, illetve edzőjének a szezon során elért sikereikhez!

Jó nyári szünetet kívánunk  és eredményes felkészülést a következő bajnoki évhez!

Szép volt Fiúk!