Évértékelő – Lőrinci utánpótlás bázis

Az utánpótlás csapataink számára is befejeződött a 2017/2018-as szezon. Rengeteg izgalommal és rengeteg emlékkel gazdagodtak a játékosaink a szezon során, akiknek edzői most értékelték az elmúlt évet. Csekő Csilla beszámolóját olvashatjátok, aki az idén alakult Lőrinci utánpótlás bázis edzője. Az elsődleges feladata a bázis kialakítása és a játékosok megismerkedtetése volt a kézilabdával.

Természetesen, mint minden újonnan alakult kézilabda utánpótlás bázisnak, így a Lőrinciben alakultnál is voltak elvégzendő feladatok, amiket az Egyesület határozott meg számunkra.

Elvégzendő feladatok

 • Lőrinci város általános iskolájában a kézilabda népszerűsítése
 • Utánpótlás korú gyerekek toborzása több korcsoportban is, majd a leigazoltatásuk
 • A Sterbinszky Amália régió utánpótlás csapatok megszervezése, versenyeztetése
 • Az éves Országos Gyermekbajnokság meghirdetése
  • Az érintett csapatok és játékosok tájékoztatása
  • Az érkezők nevezése, összesítése és továbbítása az MKSZ felé
  • Az információk, naprakész eredmények közlése az MKSZ honlapján
 • A korosztályos csapatok felkészítése és versenyeztetése
 • Az iskola csapatoknak játéklehetőség biztosítása, céljaik eléréséhez
 • Kapcsolattartás az Egyesület vezetőségével
 • Az aktuális korosztály felmérése, edzések, tornákon való részvétel

A Hatvani KSZSE-hez 2017. őszén kerültem, ahol több korosztályból is jártak hozzám heti két alkalommal edzésre a gyerekek. Októbertől indultak meg az edzések, amire összesen 45 fő jelentkezett. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2018. februárjától további két, új kisiskolás korosztály gyerekei, összesen 21 fő járhatott edzésre. Jelenleg összesen 58 kisiskolás vesz részt rendszeresen az edzéseken. Ebből, összesen 42 fő lett igazolt játékos a 2017/18-as idényre az Egyesületnél.

Csapatok

U8-as leánycsapat

9 lelkes lány kezdte meg idén februárjától a kézilabdázás alapjait Lőrinciben. Eddig kettő bajnoki mérkőzésen vettek részt a lányok, ahol egyre otthonosabban mozogtak a pálya egész területén. Jó látni, hogy igyekeznek csapatkánt érvényesülni és gólókat szerezni.

U9-es leánycsapat

A 14 fős csapatból, 5 lány jár Lőrinciből, a többiek a hatvani iskolába járnak. Ez a csapat október óta 6 Egyesületi mérkőzésen vett részt a régióban. A csapat alapja egy nagyszerű kapus, aki a többiekkel kiegészülve fantasztikus védekezést jelent. Támadások során több személy is kiemelkedően szerepel.

Örömmel tölt el, hogy az FU7, FU8, FU9, FU10 és az LU11 csapatok játékosai között is vannak Lőrinciből leigazolt játékosok is az Egyesületnél.

Szeretnék gratulálni az összes Lőrinciben tanult gyermeknek, akik az idén alakult utánpótlás bázis alapjait képezik és, akik hihetetlen munkát végeztek!

Egyesületünk nevében is szeretnénk gratulálni a Lőrinciben tanuló csapataink játékosainak, illetve edzőjének a szezon során elért sikereikhez!

Jó nyári szünetet kívánunk nekik és eredményes felkészülést a következő bajnoki évhez!

Szép volt Lányok és Fiúk!