Évértékelő – U10-es fiú csapatunk

Az utánpótlás csapataink számára is befejeződött a 2017/2018-as szezon. Rengeteg izgalommal és rengeteg emlékkel gazdagodtak a játékosaink a szezon során, akiknek edzői most értékelték az elmúlt évet. Szarvas Ádám, az U10-es fiú csapat edzője számolt be a fiúk idei évéről, ahol a  legfontosabb feladat a csapatépítés volt.

Az U10-es fiú csapattal heti három edzéssel készültünk fel az idény során, ahol a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornaterében, minden alkalommal 16 órai kezdéssel, másfél órás edzéseket tartottunk. A felkészülést szeptemberben kezdtük el, a csapat pedig novemberben lett benevezve a bajnokságra.

A bajnokság lebonyolítása úgy néz ki, hogy havonta egyszer, egy versenyhétvége van, ahol két mérkőzést játszanak a gyerekek, kivétel ez alól a január és a február. Ez azt jelenti, hogy a srácok tíz mérkőzést játszattak a szezonban. A csapat létszáma tíz főről indult, majd később a bajnokság során csatlakozott hozzánk további hat játékos.

A fiúk között voltak és vannak is tudásbéli különbségek, de ez betudható annak, hogy voltak, akik jóval később kezdtek el foglalkozni a kézilabdázással, viszont rajtuk nagyban fejlődés.

Az edzéseken való megjelenés nagyjából 60-80%-os volt, ami azt jelenti, hogy átlagosan 8-12 fővel lehetett együtt dolgozni. Ebben természetesen szerepet játszanak más sportágak is, hiszen nemcsak egy edzésre járnak a srácok. A létszámmal, így alapvetően nem volt probléma.

Ami viszont sokszor problémát okozott, hogy a gyerekek a mérkőzésekre nem mindig az élvárt létszámban jelentek meg. A közeli helyszíneken ez nem is okozott nagy problémát (például: Gyöngyös), viszont a „távolabbi” (Eger, Balassagyarmat) helyszínekre már jóval, kisebb létszámmal tudtunk elutazni, ami sokszor megnehezítette a dolgunkat.

A bajnokság első fordulóját két vereséggel zártuk, ahol igazából túl sokat még nem lehetett elvárni a csapattól, de ügyesen és becsülettel helytálltak. A következő fordulóban egy vereség mellett, megszerezték első győzelmüket a srácok, ahol a Szolnok csapatát sikerült két vállra fektetnünk. Ezt követte a március, ahol ismét két vereség várt ránk, viszont itt már sok új játékos is volt a keretünkben, négy új-hatvani, mellett hat új fiú Lőrinciből érkezett, akik a mérkőzésen találkoztak először. A vereségek ellenére nagyon jó volt látni, hogy élvezik a játékot.

A következő bajnoki fordulókban már sikerült szorosabb mérkőzéseket és eredményeket elérnünk.

Összességében a gyerekekéről elmondható az, hogy nagyon sokat fejlődtek az év során. A célom továbbra is az, hogy a szülők segítségével az edzéslátogatást, illetve a mérkőzéslétszámot növeljük. Továbbá szeretném, hogy több lehetőséget tudjunk biztosítani a fiúk számára a felkészülésben. Augusztusban jó lenne elkezdni már az alapozást. Végezetül pedig idén már az első fordulóra jó lenne nevezni a csapatot, így még több mérkőzést játszhatnának a fiúk!

Gratulálok nekik az egész éves teljesítményükhöz!”

Egyesületünk nevében is szeretnénk gratulálni az U10-es fiú csapat játékosainak, illetve edzőjének a szezon során elért sikereikhez!

Jó nyári szünetet kívánunk nekik és eredményes felkészülést a következő bajnoki évhez!

Szép volt Fiúk!