Évértékelő – U11-es lánycsapatunk

Az utánpótlás csapataink számára is befejeződött a 2017/2018-as szezon. Rengeteg izgalommal és emlékkel gazdagodtak a játékosaink a szezon során, akiknek edzői most értékelték az elmúlt évet. Vas Tamara, az U11-es lánycsapat edzője számolt be, a lányok idei évéről, ahol a  legfontosabb feladat a csapatépítés volt.

A nyári alapozást követően kezdtem el a lányokkal együtt dolgozni. Ez az időszak volt amikor összeszoktunk és megismerkedtünk egymással, illetve itt volt lehetőségem arra is, hogy felmérjem a tudásukat.

Természetesen nemcsak a  gyerekeknek, hanem nekem is sokat kellett tanulnom erről az egész „edzősködésről”, és ebben nagy segítségemre volt Bárány Zsolt.

Az első mérkőzésen tisztán látszott, hogy még sok dolgunk lesz a lányokkal, hiszen a különböző cseleket már tanulták az edzések alkalmával és szépen alkalmazták is őket, de mérkőzés szituációban nem merték ezeket végrehajtani. Továbbá nagy hangsúlyt kellett fektetnünk a csapatban való munkára, illetve arra, hogy jobban összeszokjanak. Ezek mellett az erőnléten és a gyorsaságukon is növelni kellett.

Ezt követően sajnos létszámhiány miatt nem tudtunk kiállni versenyezni, így kénytelenek voltunk gyorsan feltornászni a csapat létszámát, legalább húsz főre. Ezt sikerült is elérnünk, a lőrinci lányok csatlakozásával. Ezúton is szeretném megköszönni a segítséget Bárány Zsoltnak és Csekő Csillának.

A decemberi forduló eljövetelével már jól látszódott, hogy kezd összeszokni a csapat. Az edzéseken begyakorolt és elsajátított technikákat már a mérkőzéseken is sikeresen tudták alkalmazni és végrehajtani. Az eredményeken is látszódott, hogy jó irányba tart az együttes, hiszen sorra nyertük egymás után a találkozókat.

A tavaszi szezon kezdetekor három kulcsfontosságú játékosom is távozott, ami nagyon megviselte a lányokat. Jó hír volt viszont, hogy azonnal jöttek is új játékosok, akik később sikeresen tudták ezeket a helyeket betölteni. Ebben a helyzetben fontos volt, hogy az újonnan érkezetteket felzárkóztassam, illetve beépítsem őket a csapatba. Örömmel tapasztaltam, hogy néhányuknak nem volt ismeretlen a kézilabda és kifejezetten ügyesek.

Meg kell jegyeznem, hogy bár a csapat létszáma növekedett, viszont az edzés látogatottsága hullámzó volt a szezon során, ami nagyban csökkentette az edzések hatékonyságát. Erre a jövőben sokkal jobban kell figyelnem, mert így nagyon nehéz a csapatot a fejlődés útjára terelni, illetve azon tartani.

Sajnos, a márciusi és az áprilisi fordulók végeredményein látszik, hogy kevesen jártak rendszeresen az edzésekre, és ebből kifolyólag sajnos ezeket a találkozókat elveszítettük.

Május 1-re meghívást kaptunk Jászfényszaruba, ahol a majális keretein belül megrendeztek egy tornát, ahonnan sikerült elhoznunk az aranyérmet. Ez a lányok küzdeni akarásának és kitartásának volt köszönhető. Nagyon jó volt látni, hogy az edzéseken látottakat és hallottakat alkalmazzák a lányok. Egymásra figyelve jól játszottak össze, csapatként viselkedtek.

Szeretném, ha ez a lelkes hozzáállás a következő évben is megmaradna, bízom benne, hogy továbbra is ösztönözi a lányokat az előbb említett jó szereplés.

Gratulálok nekik az egész éves teljesítményükhöz!”

Egyesületünk nevében szeretnénk gratulálni az U11-es lánycsapat játékosainak, illetve edzőjének a szezon során elért sikereikhez!

Jó nyári szünetet kívánunk nekik és eredményes felkészülést a következő bajnoki évhez!

Szép volt Lányok!