Felkészülési mérkőzés: OKTAT60 Hatvani KSZSE – Balassagyarmati Kábel SE

Férfi felnőtt csapatunk számára tart a nyári felkészülési időszaka, amelynek részét képezik az edző mérkőzések is. A tegnapi nap folyamán került sor az első felkészülési találkozóra a Balassagyarmati Kábel SE ellen. Az NB I/B kelet bajnokságban játszó csapatot hazai pályán fogadtuk a Kodály Zoltán Általános Iskolában, 19:00 órakor.

Háromszor 25 percig tartott a játékidő, melynek az volt a célja, hogy mindenki szerephez juthasson (természetesen az újonnan igazolt játékosok is), valamint a különböző felállások tesztelésével az ideális formát találják meg. Csapatunknak sikerült felvenni a lépést a magasabb osztályú ellenféllel szemben, sőt a második játékrészt 1 góllal meg is nyertük.
Mindenképpen bizakodásra adhat okot a tegnap nyújtott teljesítmény!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani annak a közel 70 embernek, akik kilátogatottak a mérkőzésre és buzdították a játékosainkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk, még akkor is, ha ez „csak egy” félkészülési mérkőzés  volt. A helyszínen szurkolt egyesületünk felnőtt női csapatának több tagja, valamint az utánpótlásunkban játszó gyerekek is, akik igazán kitettek magukért és tőlük zengett egy-egy gólnál, nagyobb védésnél a tornacsarnok. Örömmel látjuk, hogy egyesületünk csapatai, játékosai között ilyen jó a kapcsolat.

Kedves László, a csapat vezetőedzője a találkozó után elmondta:

Sikerült lejátszani az első felkészülési mérkőzésünket, ahol most még rengeteg technikai hibánk volt, de igazán nem is ez számított, hanem az, hogy a srácok kapjanak egy másfajta impulzust, valamint, hogy az új igazolásainkat kipróbálhassuk éles helyzetben is. Néhány fiatalember egészen jól teljesített, itt gondolok a jobb oldalunkra, ezen felül kíváncsi voltam arra, hogy a két belső gyöngyösi fiú, Rutka Bence és Vad Zsigmond hogyan tud egymás mellett védekezni. Az is egészen szimpatikus volt, hogy láthattunk azt, hogy Varjú Péternek hogyan tudjuk egyéni képességeit használni, illetve kamatoztatni a jövőben. Igazán csak pici, apró dolgokat tudnék említeni, amelyek számomra nagyon fontosak voltak, de ebből a mérkőzésből semmiféle következtetést nem akarok levonni. Csak meg szeretném ismerni az új játékosaimat, illetve szeretném látni, hogy hogyan tudom beépíteni őket a csapatba, hogyan tudnám kialakítani az új arculatot, mind védekezésben, mind támadásban. Ezeket a célokat az edzőmérkőzések jól szolgálják.
Azt hiszem, hogy egy olyan csapat lesz ez, amelyet a hatvani közönség igazán fog tudni szeretni.”

Idén a fő cél az, hogy a bajnokságban dobogós helyezést érjen el felnőtt férfi csapatunk. Ez nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen csoportunkba két erős együttes érkezett, illetve több ellenfelünknél is jelentős erősítést hajtottak végre. Amennyiben sikerül a tavalyi jó formánkat hozni, az új játékosokkal kiegészülve reális lehet ennek elérése. Várhatóan egy egészen kivételes szezon lesz a most következő, amelynek bárki részese lehet, aki látogat a mérkőzésekre és biztatja a fiúkat.

Hajrá Hatvan! Hajrá Hatvani KSZSE!