Felnőtt női csapat – éves beszámolója

Jelentős változásokon ment keresztül a felnőtt női csapatunk a 2017/2018-as bajnoki szezon során. Az új edző, új játékstílust, és új taktikákat hozott a csapat életébe. A lányok fordulatokkal teli szezonjáról, a csapat edzője, Bárány Zsolt számolt be.

„A női felnőtt csapatunk irányítását, a bajnokság második fordulójában vettem át. Véleményem szerint, finoman fogalmazva sem volt egyben a társaság. Rengeteg hiányosságot tapasztaltam náluk (erőnlét, morál, szakmai, felkészültség).

A lányokkal való beszélgetések úgy gondolom sikerrel jártak, hiszen sikerült meggyőzni őket arról, hogyha eredményt szeretnének elérni, bizony ahhoz sokkal többet kell hozzá teljesíteniük. Amennyire a lehetőségeink engedték, egy teljesen más felfogásbeli munkát kezdtünk el. Látszott rajtuk, hogy már kezdik élvezni az edzéseket, és persze látható jelei is voltak az erőfeszítéseknek, miközben a bajnokság már javában zajlott.

Az első hetekben az volt a célunk, hogy az erősebb csapatokkal szemben minél komolyabb ellenállást tudjunk tanúsítani. Aztán megszületett az első közös győzelmünk, ami egyfajta lökést is adott a csapatnak, és véglegesen is a helyes irányba fordította a gárdát. Most már lehetett tervezni, visszajött a hit, még keményebben, és ami a legfontosabb, hogy még nagyobb alázattal végezték a munkát az edzéseken. 

Itt éreztem azt először, hogy elfogadtak és ez nekem is egyfajta lökést adott. Kezdtek hinni magukban és bennem is egyaránt. Aztán jött az igazi áttörés, amikor egy élmezőnyhöz tartozó csapatot (Jászárokszállás) idegenben sikerült legyőznünk. Ennek a győzelemnek köszönhetően teljesen új célok fogalmazódtak meg bennünk. Sokkal magasabbra tettük fel a lécet, ami a bajnokság végkimeneteléről szólt. Az őszi fordulót a hatodik helyen sikerült zárni.

A tavaszi szezonban már az új célok eléréséért szálltunk harcba, ami már nem volt álomszerű képzelet, hanem határozott akarat, ami nem szólt másról, mint hogy bekerüljünk a felsőházi rájátszásba. Ehhez viszont arra volt szükségünk, hogy a lehető legtöbb mérkőzésünket megnyerjük.

És itt robbant a bomba, amiről legmerészebb álmainkban sem számítottunk!

Hét mérkőzésből a csapat hétszer győztesként hagyta el a küzdőteret. Olyan csapatokat sikerült két vállra kényszerítenünk, ráadásul saját pályájukon, akik előttünk voltak a tabellán, és még az őszi szezonban is vereséget szenvedtünk tőlük!

Hatalmas öröm, visszatért önbizalmak jellemezték a lányokat. Végül sikerült bekerülnünk a felsőházba, ahol az ország legerősebb megyei bajnokságában, 19 csapat közül a legjobb nyolcba bekerültünk. Óriási tettet hajtott végre a csapat, hogy az őszi mélységből egy szenzációs tavaszt produkálva a kitűzött célját teljesítette.

Nagy gratuláció ezért lányoknak!

Azért az örömbe végül vegyült egy kis üröm is, hiszen a rájátszásra „elfogytunk”, ami konkrétan azt jelenti, hogy kevés bevethető játékos maradt a munkahelyi elfoglaltságok, és egészségügyi problémák miatt. Amennyiben ilyen problémák nem jelentkeznek, akár a negyedik helyet is elérhettük volna. A mérkőzések közben nem tudtunk frissíteni, illetve minőségi cseréket végrehajtani. Nem kérdés, hogy a csapatnál létszámot is növelnünk kell, illetve új játékosokra is szükség van a jövőben. Ezzel kapcsolatban már történtek is lépések, és nem titok, hogy az utolsó edzésünkön már két új, leendő játékosunk is velünk edzett, és többen is érdeklődnek, akik nálunk szeretnének játszani.

Úgy gondolom, hogy a női csapat is megérdemelné annak a lehetőségét, hogy rövid időn belül magasabb osztályban szerepelhessen, és ez jelen pillanatban csak rajtuk múlik!

Még egyszer szeretnék gratulálok a lányoknak, és köszönjük a klub és a vezetőség támogatását és segítségét!

Hajrá Hatvan!”