Férfi csapatunk új bal átlövője: Bali Richárd

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni férfi felnőtt csapatunk új játékosait.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, mi befolyásolt a sportág választásban?

Már az általános iskolában megismerkedtem a kézilabdával és onnantól kezdve az életem részévé vált.

Kérlek mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

A Budapest Honvédban nevelkedtem, ahonnan serdülőként kerültem a PLER-hez. Itt játszottam először a felnőtt első osztályban. Onnan a Dunaferrfez kerültem 2 évre, melyet 3 év orosházi kitérő követett. Játszottam két szezont Balmazújvárosban, egyet Gyöngyösön. Legutóbb az FTC-ben töltöttem el két szezont, ahonnan Hatvanba igazoltam. Legjobb eredményem egy bajnoki 4.helyezés volt a Dunaferrel.

Hogy kerültél Hatvanba és miért pont ide?

Az előző szezonban ősszel megsérült a térdem és miután visszatértem, már kevesebb szerepet kaptam a Fradiban. A családommal Budapesten élünk, és az elsődleges szempont az volt, hogy az otthonomhoz közelebbi klubhoz kerüljek. Így került képbe a hatvani lehetőség, amely egy nagyon szimpatikus koncepció volt.

Egy hete edzel közösen a csapattal, hogy halad a beilleszkedés? Van, illetve vannak-e olyanok, akiket már ismertél régebben?

Úgy érzem jól halad a beilleszkedés, nagyon szimpatikus a társaság. A siroki edzőtáborban talán több idő jut majd a társak megismerésére is. Korábbról Hudit ismerem, Gyöngyösön játszottunk együtt.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz a csapattól?

Nehéz, kemény szezon elé nézünk, ahol szerintem nem lehet megjósolni, vagy legalábbis nagyon nehéz, a végső végkimenetelt. Hétről- hétre, meccsről- meccsre kell haladni, a soron következő meccsre kell koncentrálni. Szerintem egyénileg és csapat szinten is akkor lehetünk elégedettek, ha mindent megteszünk a győzelemért, és ha ezt megtettük, nyugodt lelkiismerettel jöhetünk le a pályáról.

Nem rég néztük meg az épülő sportcsarnokunkat, hogy tetszett?

Úgy gondolom, hogy minden igényt kielégítő csarnok épül Hatvanban, már nagyon várom, hogy beköltözhessünk.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Hogy telt a nyár?

Szabadidőmet a családom körében töltöm. Dóra a 1,5 éves kislányom sok figyelmet és energiát igényel, így leginkább itthon segítek. Szeptembertől bővül a kis családunk így szeretnék minél több időt velük tölteni. A nyár leginkább itthoni felújítási munkákkal telt, de jutott idő nyaralásra és bulizásra is.