Férfi csapatunk új balszélsője: Nagy Balázs

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni férfi felnőtt csapatunk új játékosait.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, mi befolyásolt a sportág választásban?

Én “beleszülettem” a kézilabdába. Édesapám kézilabdázó és játékvezető volt, jelenleg másodedzőként dolgozik egy utanpótlás csapatnál. A bátyám jelenleg is aktív kézilabdázó. Ezek után egyértelmű volt, hogy a kézilabdát választom sportágamként.

Kérlek mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Játszottam már a legelső szivacsbajnokságban is. Köves Péter tanár úr tanítványaként 12 éves koromig játszottam Gyöngyösön, akikkel minden évben az országos döntőig jutottunk. Emellett a Kálváriaparti iskolával diákolimpia országos 2. helyet értük el, itt kiérdemeltem a torna legjobb játékosa címet. Ezt követően kerültem Szegedre, ahol 3 évig Mandl Gábor tanár úr csapatában fejlődtem tovább: Veszprémben Cell kupát nyertünk, magyar bajnokok lettünk. Az utóbbi két évben Goór Róbert és Velky Péter voltak az edzőim. Mindkét edzővel országos döntőt játszottunk, illetve az utóbbival NB II dél-keleti csoportjában bajnokok lettünk. Az eddigi eredményeim közül nem tudnék kiemelni egyet sem, mindegyikre egyaránt büszke vagyok.

Hogy kerültél Hatvanba és miért pont ide?

Két csapat közül választhattam, a gyöngyösi utánpótlás vagy a hatvani NB I/B felnőtt csapata közül. Azért jöttem ide, hogy Bárány Zsolt keze alatt tovább fejlődjek, mint balszélső játékos és tudom, hogy a hatvani egyesületnek komoly céljai vannak.

Egy hete edzel közösen a csapattal, hogy halad a beilleszkedés. Van, illetve vannak-e olyanok, akiket már ismertél régebben?

Úgy érzem sikerül beilleszkednem a már ismerősökkel teli csapatba. Már tavaly is követtem a csapat munkáját, kijártam a meccseikre, hogy szurkolhassak a csapatnak, köztük bátyámnak, Varjú Péternek.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz a csapattól?

Egy sikeres alapozás és megfelelő edzésmunka segítségével igazi “oroszlánbarlangot” vagyunk képesek csinálni a hatvani csarnokból, ahol akár bármelyik csapatot képesek leszünk legyőzni. Az egyéni célom az, hogy szeretnék tapasztalatot szerezni NBI/B-ben, hogy első osztályú játékos lehessen belőlem és szeretném segíteni a hatvani csapatot annak érdekében, hogy minél jobb helyezést tudjunk elérni.

Nem rég néztük meg az épülő sportcsarnokunkat, hogy tetszett?

Nagyon bízom benne, hogy minél hamarabb megépül az új csarnok, hogy ott tudjuk majd fogadni az ellenfeleinket és a szurkolóink még jobb körülmények között tudjanak buzdítani minket.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Hogy telt a nyár?

A nyár eleje tanulással telt az érettségi miatt. Sikeresen felvételiztem Egerbe szakedzői szakra. A nyár folyamán diákmunkát végeztem. Pár napos nyaralás után belevetettem magam az edzésekbe.

Beteljesült egy régi vágyam, a bátyámmal játszhatok egy csapatban.