Férfi csapatunk új beállója: Fülöp Nándor

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni férfi felnőtt csapatunk új játékosait.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, mi befolyásolt a sportág választásban?

Kézilabdázni 7 éves koromban kezdtem el. Felső tagozatos koromban választanom kellett, mert a kézilabda mellett fociztam is és a kettőt együtt nem tudtam csinálni, nem fért bele az időmbe. A választás nagyon könnyű volt: a kézilabdázás mellett döntöttem.

Kérlek mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Gyöngyösön kézilabdáztam 8 évig, utána a Nemzeti Kézilabda Akadémián töltöttem 4 évet, ahol sikeresen leérettségiztem. Utána Pestre kerültem a szigetszentmiklósi kézilabda körhöz, és ezt követően kerültem Hatvanba. A legnagyobb sikerem az volt, hogy 1,5 évig korosztályos válogatottban játszottam és az ifjúsági olimpiára készülhettem.

Hogy kerültél Hatvanba és miért pont ide?

Az élethelyzetem úgy hozta, hogy visszakerültem Gyöngyösre, a szülővárosomba, ezért keresnem kellett közelebbi csapatot és Hatvanra esett a választásom. Látom, hogy itt nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban az Egyesület és komoly célokat tűztek ki maguk elé. Ez megtetszett és szeretnék ennek a részese lenni.

Egy hete edzel közösen a csapattal, hogy halad a beilleszkedés? Van, illetve vannak-e olyanok, akiket már ismertél régebben?

A csapattársakkal jó a viszonyom. Teljesen befogadók voltak velem szemben és úgy érzem, hogy elfogadtak. Több olyan játékos is van a csapatban, akiket már régebb óta ismerek, hiszen együtt kézilabdáztunk Gyöngyösön.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz a csapattól?

Az idei szezontól én egy jó középmezőnyt várok mivel feljutók vagyunk az NB I/B-ben. Szeretnék bekerülni fixen ebbe a keretbe, hogy a közeljövőben is számítsanak rám.

Nem rég néztük meg az épülő sportcsarnokunkat, hogy tetszett?

Fantasztikus, már most. Nagyon örülök annak, hogy ilyen sportcsarnokunk lesz. Mindent megteszünk azért, hogy a jövőben minél több győztes mérkőzést játszhassunk majd itt és minél többen eljönnek majd szurkolni a mérkőzéseinkre.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Hogy telt a nyár?

A szabadidőmben szeretek horgászni és túrázni járni. A nyaram eléggé sűrű volt, hiszen visszaköltöztem a szülővárosomba, Gyöngyösre.