Férfi csapatunk új jobbszélsője: Kovács Péter

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni férfi felnőtt csapatunk új játékosait.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, mi befolyásolt a sportág választásban?

Általános iskolában, ha jól emlékszem akkor másodikos koromban kezdtem el kézilabdzáni úgy, hogy mellette fociztam. Majd 3-4. osztályos lehettem, amikor anyukám azt kérte tőlem, hogy válasszak a két sportág között mert a kettő nem fog menni egyszerre. A kézilabdát választottam, mert már akkor sokkal pörgősebb és izgalmasabb játék volt számomra, illetve a döntésemben nagy szerepet játszott a nevelőedzőm, Fügedi Csaba, aki remekül bánt a gyerekekkel.

Kérlek mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

A legnagyobb sportsikeremnek talán a felnőtt NB I/B arany juniort, az NB I/B aranyat, illetve NB II aranyt könyvelem el, de a Felnőtt Magyar Kupa 3. helyezésre is szívesen gondolok vissza, illetve arra, hogy NBI/B-ben játszhattam és remélem, hogy még fogok is.

Hogy kerültél Hatvanba és miért pont ide?

Mezőkövesddel sajnos nem tudtunk közös nevezőre jutni, ezért kénytelen voltam más csapat után nézni. Volt több ajánlatom is, de Hatvant találtam a legjobb döntésnek, mert nagy ütemben fejlődik itt a kézilabdazás. Komoly terveket vázolt elém a vezetőség és szeretnék ezeknek a terveknek a megvalósításában részt venni, és segíteni a csapatot ezeknek a céloknak az elérésében.

Egy hete edzel közösen a csapattal, hogy halad a beilleszkedés? Van, illetve vannak-e olyanok akiket már ismertél régebben?

Úgy gondolom, hogy szívélyesen fogadtak a srácok, mindenki nagyon kedves. Szerintem nem lesz gond a beilleszkedéssel. Répási Norbival például évekig együtt játszottunk Mezőkövesden, illetve Molnár Kristófot is jól ismertem, de volt több játékos is aki ellen sokszor játszottam már, így nem voltak ismeretlenek a számomra.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz el a csapattól?

Szeretném, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Szeretnék meglepetést okozni a hiszen remek összetételű csapatról van szó és úgy gondolom, hogy képesek leszünk kiváló eredményt elérni együtt. Az én célom az, hogy minél gólerősebb játékkal segítsem a csapatot, illetve szeretnék meghatározó játékosa lenni a csapatnak! Azt gondolom, hogy ez a csapat képes elérni az 1-6 pozíció valamelyikét!

Nem rég néztük meg az épülő sportcsarnokunkat, hogy tetszett?

Nagyon jól haladnak a munkálatok, már most nagyon tetszik a sportcsarnok, alig várjuk, hogy ott játsszuk majd a mérkőzéseinket. NB I/B-ben, de NB I- ben is irigylésre méltó létesítmény van épülőben. Reméljük, hogy sikerül minél több nézőt kicsalogatnunk és sikerül megtölteni majd ezt a gyönyörű sportcsarnokot.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Hogy telt a nyár?

Szeretek kerékpározni, Playstationozni, strandra járni, kirándulni. Remekül telt a nyár, próbáltam aktívan tölteni, ezért kipróbáltam heti 3 alkalommal a cross fitt edzéseket, illetve futni is eljártam néhányszor. Sikerült eljutnunk nyaralni is Montenegróba, ami egy meghatározó nyaralás lett az életemben, hiszen megkértem a párom kezét, aki Igent mondott, szóval most nagy a boldogság!

Ebben az évben végeztem el az MKSZ által indított D licenszes edzői képzést, illetve sikeres felvételt nyertem az Eszterházy Egyetem edzői tanfolyamára, ugyanis nagyon fontosnak tartom, hogy a kézilabdázás után is legyenek terveim, legyen mit csinálnom. Imádok gyerekekkel foglalkozni és remélem, hogy a későbbiekben irányíthatok majd felnőtt NB I- es gárdát is!