Férfi felnőtt csapatunk a bajnokság előtt

A Hatvani KSZSE csapatai közül a férfi felnőtt csapatunk kezdte meg legkorábban a 2018/2019-es bajnokságra való felkészülést. Július 24-én a Népkertben találkozott először hivatalosan a csapat.

Az alapozás itthoni edzőtáborral folytatódik augusztus 1-je és 5-e között napi két edzéssel a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnokában. Ettől kezdve folyamatosan, az esti órákban – figyelembe véve, hogy „amatőr” csapatról van szó, így valamennyi játékosunknak napközbeni elfoglaltságai vannak – másfél órás edzéseket tartunk. Bárány Zsolt vezetőedző, Pápa János edző segítségével koordinálja ezeket a napokat, nagyjából átlagosan 15 fő játékossal.

Az idei bajnokságra érkeztek új játékosok is a csapathoz:

  Molnár Kristóf – Törökszentmiklósi Székács KE /beálló, védő/
  Pintér Zoltán – Hanyi Travel Heves SE /jobb szélső/
  Veres Balázs – Gyöngyösi Kézilbada Klub /irányító, átlövő, szélső/
  Tóth Máté – Pécsi VSE /átlövő, irányító/
  Hudák Henrik – B Braun Gyöngyös /kapus/

Mint köztudott, augusztus 11-én megkezdődnek a Kodály tornacsarnokának padlóburkolat cseréjével járó munkálatok, így erre az időszakra az edzéshelyszínek is megváltoznak.
Az erőnléti edzések helyszínét a B40 fitness stúdió biztosítja, és állóképesség javítása érdekében igénybe vesszük az FC Hatvan futópályája adta lehetőségeket is. Igaz, hogy csak jövőre kezdődik meg a Hatvani Strandfürdő területén a strandkézilabda pálya átépítése, de a meglévő pályát most is tudjuk használni a felkészülésre. Jövőre viszont a nyári erőnléti felkészülésünk egyik központi helye lesz, az addigra várhatóan elkészülő pálya. Időnként a kartali sportcsarnokban tartjuk majd edzéseinket.

Az edzőmérkőzések, amelyek a bajnokság megkezdése előtt kerülnek megrendezésre is nagyban segítenek abban, hogy a szezont már kellő lendülettel és „tűzzel” tudjuk elkezdeni. A következő helyszíneken játszunk augusztus folyamán edzőmérkőzéseket oda-vissza játszással:

  augusztus 17. – Törökszentmiklós
  augusztus 21. – Kazincbarcika
  augusztus 23. – Budakalász
  augusztus 30. – Ózd

Sajnos egy kissé megnehezíti a dolgunkat, hogy a férfi csapat átkerült az NB II Észak-kelet csoportba, így a leendő ellenfeleink ismeretlenek a számunkra, egyelőre. Amint megtörténik a sorsolás – aminek még nem tudjuk a kitűzött időpontját – tüzetesebben elkezdhetünk foglalkozni azzal, hogy mik az ellenfeleink erősségei, illetve sebezhető pontjai.

A férfi felnőtt csapat munkáját a bajnokságban Bárány Zsolt vezetőedző, Pápa János edző, valamint Hudák Henrik kapusedző – akit a B. Braun Gyöngyös NB I-es csapatától igazoltunk le – segítik.

Bárány Zsolt vezetőedző elmondta, hogy nagy reményeket fűz a csapathoz. A megnövelt edzésszámmal, illetve az új csapatösszetétellel a dobogó legfelső fokára várja a csapatot.