Férfi felnőtt csapatunk új kapusa: Szabó Péter

Rövid riport keretén belül szeretnénk bemutatni Egyesületünk új kapusát, Szabó Pétert.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy a kézilabdával szeretnél foglalkozni?

Gyerekként, ahogyan mindenki más, én is több sportágat kipróbáltam. Általános iskolás koromban kezdtem el játszani, hiszen ott adódott az első olyan lehetőség, hogy rendszeresen tudtam kézilabdázni. Miután egyre jobban ment a játék, és egyre jobb teljesítményeket értem el, az akkori tanárom beajánlott engem a Veszprém utánpótlás csapatához. Így kerültem Veszprémbe, ott nevelkedtem igazából, és ott jártam végig a ranglétrát a felnőtt csapatig.

Annyiféle poszt van a kézilabdában, miért pont kapus szerettél volna lenni?

Én sem kapuban kezdtem, hanem mezőnyjátékosként. A játékomba már elég korán beleszólt egy sérülés, hiszen kiderült, hogy gerincsérvem van, ezért engem teljesen eltiltottak a kézilabdától, hiszen a játék közbeni ütközések nem tettek volna jót az egészségemnek. A testnevelő tanárom, aki aktív korában focikapus volt, ő irányított be engem a kapuba, és ő adta nekem ezt az ötletet.

Melyik az az elért eredményed, amire a legbüszkébb vagy? Tudjuk, hogy te első-és másod osztályos csapatoknál, illetve Ausztriában is játszottál. Melyik az az Egyesület, ahol véleményed szerint a legeredményesebb tudtál lenni?

Egyet nagyon nehéz kiemelni. Sok helyszínen játszottam, sok csapatnál. Minden Egyesületnél adódtak olyan pillanatok és olyan eredmények, amik örökre az ember emlékezetébe vésődnek.

Az előző kérdésből adódik a következő. A Balassagyarmat csapatánál játszottál az előző szezonban. Miért esett a választásod a Hatvani KSZSE-re?

Mondhatom, hogy jól ment a játék, amikor a Balassagyarmattal idegenben játszottunk a hatvaniakkal. Kölcsönösen felfigyeltünk egymás teljesítményére az Egyesület vezetőségével, ami nagyon sokat nyomott a latban. Én gyöngyösi lakos vagyok, onnan jártam Balassagyarmatra edzésre. Nagyban befolyásolt az is, hogy Hatvan sokkal közelebb van, és kézenfekvő volt, hogy az Egyesület pedig kapust keresett.

Mit vársz magadtól a 2020/2021-es bajnokságban, és milyen helyezést vársz a csapattól? Nem titok, hogy az Egyesület vezetősége abszolút a dobogós helyezést tűzte ki célul a csapat számára. Gondolom, hogy te sem szeretnéd alább adni ez.t

Semmiképpen. Én minden mérkőzésen úgy lépek a pályára, hogy győzni szeretnék, és ezért mindent meg is teszek a legjobb tudásom szerint. Az, hogy egyénileg mi a célom, és elképzelésem: természetesen az, hogy minél jobban tudjam segíteni a csapatot abban, hogy a kitűzött célokat elérjük.

A játékosok közül gondolom majdnem mindenkit ismersz, hiszen ugyanabban a csoportokban játszottatok. Van esetleg olyan, akivel játszottál már egy csapatban?

Igen, korábban már játszottam Padla Jocival Mezőkövesden három évet, és Bali Ricsivel Orosházán egy évet.

Mit szól az új Sportcsarnokhoz? Láttad már? Azt gondolom, hogy ez a létesítmény is adhat egy nagy löketet ahhoz, hogy minél jobb eredményt érjen el csapat, hiszen nagyon korszerű helyen tudtok felkészülni a mérkőzésekre.

Autóztam már mellette. Tényleg egy impozáns és gyönyörű épület, ahogyan azt a képeken is láthatjuk az Egyesület oldalán. Úgy gondolom, hogy bármelyik első osztályú csapat is megirigyelhetné ezt a létesítményt. Itt minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy a céljainkat el tudjuk érni.

Mi a hobbid? Mit szoktál akkor csinálni, amikor nem a pályán vagy éppen?

Amikor nem a pályán vagyok, akkor a családommal töltöm azt a kevés időmet, amit a munka és az edzések mellett fel tudok szabadítani. Mindemelett nagyon szeretek filmeket nézni, és aludni.