Férfi felnőtt csapatunk újabb győzelme

Salgótarjáni Strandépítők KC – OKTAT60 Hatvani KSZSE 25:29 (11:16)

HKSZSE: Mészáros – Répási 4, Szarvas Ádám 4 , Major 2, Vad 2, Blazsek 5, Horváth 2
Cserék: Mundruczó (kapus) Nagy, Ledacs-Kis , Borbély 3(1), Varjú 5, Tihaméri 1, Hegedűs, Rutka 1, Tatár
Mérkőzés játékvezetői: Kolarovszki Zoltán, Lázár Zoltán
Nézőszám: 200 fő
Kiállítások: 4 ill. 6 perc 
Hétméteresek: 5/4 ill. 1/1

Egyesületünk felnőtt férfi csapata, az OKTAT60 Hatvani KSZSE igen értékes győzelmet aratott Salgótarjánban, amivel megszerezte a két bajnoki pontot is. Bízunk abba, hogy a Budakalászi SC, felett aratott győzelmünk után, ez a diadal is azt jelenti, hogy kijöttünk a hullámvölgyből, amibe kerültünk.

A Salgótarjáni Strandépítőkkel minden találkozó egy presztízsmérkőzésnek számít, még akkor is, ha a távolság relatíve nagyobb, mint sem, hogy „szomszéd vári” rangadónak nevezhessük. Ezzel a győzelmünkkel megkezdtük a felzárkózást a célul kitűzött dobogós helyezés felé, hiszen már az 5. helyet foglaljuk el, valamint az előttünk álló csapat, csupán gólkülönbséggel előz meg minket.

A játékot nagyon fegyelmezetten kezdtük meg, ennek eredményeképpen – bár volt nagyobb vezetésünk is – félidőben 5 góllal vezettünk. A második félidő közepére ellenfelünk kiegyenlített, de ebben a kritikus helyzetben, egy Szarvas Ádám által szerzett góllal sikerült ismét előnyt szereznünk, és a mérkőzés végére pedig 4 gólos győzelemét arattunk.

Arról, hogy milyen volt a mérkőzés belülről Szarvas Ádámot, és Kedves László vezetőedzőt kérdeztük:

Szarvas Ádám

Ismét egy színvonalas és izgalmas mérkőzést játszottunk. Az elmúlt héthez hasonlóan itt is nagyon szigorúan kezdtünk, vezettünk hattal is a félidőben, aztán mintha kicsit bent maradtunk volna az öltözőben. Milyen volt ezt látni belülről? Milyen volt a végén újra felpörögni és ilyen hévvel játszani?

„Igazából a második félidő eleje szerintem szörnyű volt, tehát ott körülbelül 5 gólt adtunk nekik, amivel visszajöttek döntetlenre. Utána minek köszönhető, hogy újra sikerült magunkat összeszednünk azt nem tudom pontosan megmondani, de valahogy újra megtaláltuk azt a helyes utat, amin elkezdtük a mérkőzést. Újra kemények lettünk a védekezésben, támadásaink pedig eredményesek voltak. 

Nagyon fontos pillanatban lőttél gólt, amikor az ellenfél kiegyenlített, és ezzel újra előnyt szereztünk. Mi volt a taktika, mit mondott a mester a mérkőzés elején?

„A találkozó elején az volt a tervünk, hogy a ketteseink egy az egyben verjék meg az ő kettes védőiket, ez hellyel-közzel sikerül is. A beállósunkat jól használtuk ki úgy érzem, főleg az első félidőben. Itt mindig nehéz nyerni, úgy hogy nagyon fontos volt ez a két pont!”

Hogy érzed, hogy tudtátok megvalósítani a mester elképzeléseit, különös tekintettel arra, hogy elméletileg és gyakorlatilag is már te is edzői végzettséget fogsz szerezni?

„Úgy érzem, hogy az elején sikerült védekezésben megvalósítani az utasításokat, hiszen minden embernek megvolt a maga feladata, amit el is végzett. Az első 10 percben csupán 1 gólt kaptunk, mondhatjuk, hogy szinte tökéletesen sikerült ez. Továbbá támadásainkat sikerült gyorsan befejezni rendszerint góllal, és így tudtuk igazából ezt a taktikát érvényesíteni.”

Kedves László

Ez a mérkőzés nagyon hasonlított a múltheti mérkőzésre, ahol szintén szigorúan kezdtünk, majd később kiengedtünk, de most annyi a különbséggel, hogy az utolsó percekben még jobban sikerült játszanunk és sikerült 4 góllal is megvernünk az ellenfelünket?

„Az első félidőt valóban nagyon jól kezdtük, kiemelkedően jó volt a védekezésünk, ami mellé csatlakozott egy remek kapusteljesítmény is. A 20. percben 16:7-es előnynél a csapat egy kicsit kiengedett, igaz ehhez hozzá tehető az is, hogy ellenfelünk kapusa igazán jó teljesítményt nyújtott innentől kezdve, ez megnehezítette a fiúkat a további gólok megszerzésében.
A második félidőben ismét a beállós okozta a problémáinkat. A végjátékból valóban mi jöttünk ki jobban, hiszen sikerült újra gólokat lőnünk. Az utolsó 10 percben aztán ismét azt játszotta a csapat, amit tud. Helyzeteik nagy részét belőttük, ezért sikerült ezt a csodálatos győzelmet aratnunk.
Salgótarjánnal mindig egy, komoly rangadót vívunk, teljesen mindegy, hogy ki hányadik helyen álla a tabellán. Nekünk ez nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen Salgótarjánban nem sok csapat fog nyerni, de úgy gondolom, hogy a teljes lesz a csapatuk, még nagyon sok „gondot” fognak okozni a bajnokságban.”