Folyik a Sportcsarnok műszaki átadása

Sok részből áll a Sportcsarnok műszaki átadása, illetve annak átvétele. Részben, a kivitelező irányunkba átadja, részben a különböző szakhatóság felé készre kell jelenteni, illetve különböző karbantartási szerződéseket is kötelező ezekhez megkötni. Az elmúlt héten ilyen volt a lift átadás-átvétele, illetve ezen a héten a tűz, illetve a riasztóközpont átadása. Ez is több részből tevődik össze, hiszen a karbantartási szerződések mellett meg kell tanítani a kollégáiknak ezek kezelését, valamint meg kellett szervezni a távfelügyeleti szolgálatot is. Szerencsére mindenre vannak felkészült, és referenciákkal rendelkező hatvani vállalkozók, ezért ezek kiválasztása nem okozott gondot, problémát.

A tűzjelzőrendszerről tudni kell, hogy veszély esetén akár egy oltórendszert is elindít mindamellett, hogy GPRS (General Packet Radio Service) rendszeren keresztül képes értesíteni a katasztrófavédelem illetékes központját annak érdekében, hogy tűzoltók ki tudjanak vonulni a helyszínre.

Tekintettel arra, hogy a csarnok körül lévő parkolókat a hatvaniak hétköznap is használhatják – nem csak sportesemények alkalmával- , vélhetőleg nagyban fogja enyhíteni a buszpályudvar körüli parkolási gondokat. Természetesen, a csarnok és a parkoló biztonságára is oda kell figyelni, melyről több rendszer is gondoskodik. A parkolókban található oszlopkon, illetve körbe a csarnokon kitűnő minőségű kamerák vannak felszerelve, melyek éjszaka is képesek jó minőségű képet rögzíteni, illetve olyan riasztórendszerrel van felszerelve, amely a Monitoring Távfelügyelet Kft-hez van bekötve, és szükség esetén néhány percen belül a helyszínre érkezhet a járőrük, illetve a központban szolgálatot teljesítő személy szükség esetén értesíti a rendőrséget is.

A fényképeken Antalóczy Péter elnök úr mellett, tibatrOnic Biztonságtechnikai Vállalkozás vezetője, Báti Zsolt ev., illetve az Monitoring Távfelügyelet Kft. vezetője, Ács Ferenc úr látható.