Fontos győzelem, idegenben!

Hajdúböszörményi TE – OKTAT60 Hatvani KSZSE 26:34 (12:15)
Mérkőzés időpontja
2019. 03. 09. 18:30
Nézőszám
100 fő
Kiállítások
2 ill. 4 perc
Hétméteresek
2/0 ill. 2/1
Játékvezetők
Major Gábor, Pásztor Attila János
Versenybíró / Játékvezető ellenőr
Fülöp István / Sándor Tamás
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Hudák – Répási 7 (1), Padla 5, Molnár Kristóf, Vad 2, Veres 5, Horváth 2
Cserék
Szarvas András – Hasilló, Blazsek 3, Szarvas Ádám 3, Igó 1, Varjú 2, Pintér, Nagy 3, Tóth 1

Férfi felnőtt csapatunk, az OKTAT60 Hatvani KSZSE, 2019. március 09-én (szombaton) játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését, idegenben a Hajdúböszörményi TE csapatával szemben. Fiaink magabiztos, 8 gólos győzelmet arattak.

A mérkőzésről a csapat játékosa Szarvas Ádám és az edző, Bárány Zsolt számolt be:

Szarvas Ádám
játékos

Hullámzó teljesítménnyel az elején, de a végén, 8 gólos győzelemmel szereztétek meg a két pontot. Mi a véleményed a mai mérkőzésről?
Az első félidőben számomra meglepetésként rengeteg lerohanás gólt kaptunk, azért volt ilyen szoros az eredmény. Általában mi kontrázzuk le az ellenfeleket és nem pedig fordítva. A védekezés helyenként nem működött, de így is sikerült hozni az első félidőt.

A második félidő kívülről úgy tűnt, mintha jobban ment volna, mint az első.
Igen, szerencsére a részünkről álmosabb első félidő után felpörögve jöttünk ki az öltözőből. Végre mi is lőttünk gyors gólokat, illetve jóval kevesebbet kaptunk indításokból, lerohanásokból. Egy öt-hat gólos stabil előnyt tudtunk kialakítani, így egy reális 8 gólos eredménnyel zártuk a mai napot.

Bárány Zsolt
edző

Ismét túl vagyunk egy idegenbeli mérkőzésen, amit tudjuk, hogy sosem egy könnyű feladat. Szokás szerint az elején az ellenfelünk ránk ijesztett, de azt gondolom, hogy igazából nem volt veszélyben a győzelem.
Valóban így van, habár Hajdúböszörmény megint egy másik stílus, mint a legutóbbi ellenfelünk. Múlt héten Nádudvarra azt mondtuk, hogy húzzák -vonják mint a rétestésztát, viszont amit tudnak csinálni, azt nagyon profi módon csinálják. Itt egy másféle stílussal találkoztunk, egy fiatalabb, gyorsabb csapattal, ami valóban meglepett minket néhány percig. de erre is volt ellenszerünk.

Igen, azt gondolom, hogy egyetlen lehetőségük volt, hogy meglepjenek minket a gyors ellentámadásokkal. Minden túlzás nélkül azt mondom, hogy komoly esélyük a falunk ellen nem igazán volt.
Ezt teljesen jól látod, pontosan így van. Ezt becsülöm bennük, ami egy lehetőségük volt, azt 60 percen keresztül megpróbálták végigvinni. Nekünk nem csak abból áll, hogy a felállt fal ellen, hanem mi is tudunk visszatámadni, gyors gólokat lőni. Azért néha ez a fagyi visszanyalt náluk, mi is megmutattuk, hogyha kell, tudunk kontrázni, hiszen a mi játékosaink sem lassabbak, mint ők. Ettől függetlenül, hogyha felállt fal elleni támadásra kényszerítettük őket, akkor nagyon kevés eséllyel tudtak gólt elérni.

A vége felé nagyon bíztató volt számomra, hogy játéklehetőséget kapott több olyan játékosunk, akik nem kezdők. „Dagi” és Máté is nagyon jól szálltak be és szép átlövés gólokat szereztek, ami azért sem egyszerű feladat, mert a padról felállva mindig nehéz felvenni a játék ritmusát.
Abszolút, egyre jobban szükségünk lesz rájuk, hogy minél több részt tudjanak vállalni a feladatból. Nem szabad hagyni, hogy leüljenek. Muszáj lesz nekünk is a tempót emelni, mert így, a tavaszi szezon második feléhez közeledve, azért erősebb ellenfeleink lesznek. A cserékre fontos feladat hárul majd, mert a kezdők sem tudnak az egész mérkőzés ideje alatt ugyanolyan teljesítményt nyújtani, nekik is kell piheni. Nem arra gondolok, hogy létszámban legyünk meg, hanem hozzá kell tenni az eredményhez, amit ők a képességük alapján meg is tudnak tenni.

Tényleg csapatként küzdöttünk. Véleményem szerint a kapusteljesítmény is jó volt, illetve lehetett látni, hogy egymásért küzdöttek a fiúk.
Szerencsére így van. Akik követik a csapat életét, akik lejárnak a meccseinkre láthatják, hogy egyre acélosabb a csapat, egyre jobb a kohézió a játékosok között. Persze, némi súrlódás szokott lenni, de ez is kell ahhoz az elegyhez, ami egy nagyon stabil masszává rakja ezt a csapatot.

Jövő héten a papírforma szerint nem érkezik túl nehéz mérkőzésünk, mert a tabella utolsó helyezettje érkezik hozzánk. Lesz-e más felkészülési taktika?
Semmiben. Még komolyabban kell venni. Senkit nem szabad ebben a bajnokságban lenézni, könnyelműen venni ellenük a felkészülést. Az más kérdés, hogy elképzelésem szerint több ehetőséget fognak kapni azok a játékosok, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Emiatt biztos, hogy más lesz a felállás, de a felkészülésben, illetve annak komolyságában nem változtatunk.