Fontos két pontot hoztunk a Mizse KC csapatától

Hatvani KSZSE- Mizse KC 31:29 (17:14)

Férfi felnőtt csapatunk 2021. március 07-én játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Az ellenfél a Mizse KC csapata volt, akiktől az őszi bajnoki fordulóban két gólos vereséget szenvedett férfi csapatunk. A különbség a mostani mérkőzésen szintén két gól lett, de ezúttal a hatvani csapat javára.

A mérkőzést a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Zsolt! Nagyon fontos két pontot gyűjtöttünk be hazai pályán, itt Gyöngyösön. Azért is fontos ez a két pont, mert ugyan a Mizse utánunk van a tabellán, de presztízskérdés volt a győzelem, hiszen az őszi fordulóban kikaptunk tőlük.

Ez így igaz, de nekünk jelen pillanatban menekülőre kell vennünk az útirányt, és minél több pontot kell szereznünk, hogy minél előrébb kerüljünk a tabellán. Tény és való, hogy az ősszel kikaptunk a Mizsétől. Hozzá kell tennem, hogy ők egy nagyon jó képeségekkel rendelkező, nagyon összetartó csapat, akik nem véletlenül verték meg a Fradit is a legutóbbi fordulójukban. Borzalmasan kellemetlen ellenfelek, mert amit csinálnak, azt borzalmasan jól csinálják, és nekünk ehhez kell alkalmazkodnunk és ezeket próbáljuk felülírni, mert csak így lehet nyerni ellenük.

Sok mindent el lehetet mondani a mérkőzésről, de azt nem, hogy bármikor is feladták, hiszen volt olyan, hogy hattal vezettünk, a hetedik gólért támadtunk, és nagyon szívósan jöttek felfelé.

Igen, de ők mindig így csinálják. Abszolút abban a helyzetben vannak ők is, hogy menni kell, „rácsimpaszkodva” az ellenfélre.

Lőttünk nagyon szép gólokat, de véleményem szerint egy kicsivel több ziccert kihagytunk, mint amit általában szoktunk.

Inkább azt mondom, hogy ismét visszaestünk ebbe a hibánkba. Az utóbbi időben azért kezdtünk már ebből kijönni, de igen, megint magunknak tettük valamilyen szinten nehézzé a helyzetet. Amikor hat góllal vezettünk, akkor kihagytunk egy hétméterest. Ziccereket hagytunk ki, ahogyan azt te is mondtad, eladtuk a labdákat. Nem szabad ilyeneket megengedni magunknak, főleg nem egy ilyen ellenféllel szemben, akik nem fáradnak el, és abban a pillanatban megérkezik, amikor gyenge vagy. Ezt nem szabad megengedni magunknak a jövőre nézve sem.

Most pihenő következik, két hét múlva játszunk újra.

Igen, két hét múlva Vecsés, ahol szintén van restanciánk. Az volt az a bizonyos mérkőzés, ahol az utolsó öt másodpercben kaptunk ki úgy, hogy nyerhettünk volna. Mindenképpen vissza akarjuk hozni az ottmaradt múltkori két pontunkat.

Jó pihenést és jó felkészült a Vecsés elleni mérkőzésre, a mostani győzelemhez pedig ismételten gratulálok!

Köszönjük!