FU10, FU11- beszámoló

A bajnokság végén minden edző értékelte a csapatát. Ezeknek az értékeléseknek a rövidített kivonatát tesszük közzé nektek.

A mai napon Szarvas Ádám beszámolóját olvashatjátok, aki az FU10, illetve az FU11-es csapatok edzője.

Az FU11-es csapattal augusztus végén kezdtük el a munkát. Az egész bajnokság során a szűk létszám megnehezítette a dolgunkat. Az FU10-es létszám megfelelő volt, az edzéseken minimum 10 fő mindig jelen volt. Mindkét korosztálynak heti két edzése volt, az U11-es csapat számára- amikor kegyes volt az időjárás -, kinti edzéseket is tartottunk tavasszal. Szeretnénk a nagyobbaknak jövőre növelni az edzésszámot annak érdekében, hogy fel tudjanak zárkózni a többi csapathoz. Ehhez elengedhetetlen legalább heti három edzés.

A legfőbb feladatunk, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a sportági alapokat, amiket később készség szinten tudnak majd alkalmazni a kombinatív játékok során. Ilyen alapok a futás, az ugrás és a dobás. Az alapokat úgy érzem, sikerült jól elsajátítani, helyenként szép megoldásokat láthatunk tőlük támadásban és védekezésben is egyaránt. A nagyobbakkal a lendületszerzés és az egymás mozgásának figyelése, összjátéka (páros kapcsolatok) is egészen jól működnek.

Pozitívumként szeretném kiemelni azt, hogy akik rendszeresen jártak edzésre, sokkal labdabiztosabbak és ügyesebbek. Az U10-es csapatnál különösen jó a szülői közösség. Pozitívum még, hogy a játékosok jól érzik magukat a pályán, jó a csapatösszhang.

Az U11-es csapat a 9 forduló során 18 mérkőzést játszott. Az FU10 tavasszal lett nevezve, ők 4 forduló alatt 8 meccsen vettek részt.

A mérkőzéseket nem részletezném egyesével, inkább összességében beszélnék róluk. Az U11-es csapat változó játékot mutatott egész évben, ebben nagy szerepe volt annak, hogy mindig más összeállításban játszottak, sokszor pedig emberhátrányban is. A tavaszi fordulók során már nem volt ezzel akkora probléma, mint ősszel. Voltak szoros vereségeink, nagyobb arányú vereségeink, az utolsó fordulóban viszont már nyerniük is sikerült. Több olyan dolgot is alkalmaztak, amit edzésen gyakoroltunk, jó volt látni, hogy sikerültek a dolgok. Az U10-es csapatunk 8 mérkőzés alatt szépen játszva több mérkőzést is megnyert. Minden ellenfelükkel fel tudták venni a versenyt, szép teljesítményt nyújtottak.

A jövőben az a célom, hogy ügyes gyerekeket adjunk tovább egymásnak, akik rendelkeznek a megfelelő alapokkal és elhivatottak a kézilabda iránt. Bízom benne, hogy az új csarnok segítségével sikerül egy bázist kialakítani, ahova szívesen jönnek a gyerekek és otthon érzik magukat.

A jelenlegi U10-es csapatot jövőre U11-ben szeretném versenyeztetni, illetve van, aki még mindig tudna játszani a kicsiknél. Az U11-et pedig csak akkor szeretném indítani U12-ben, ha sikerül bővíteni a létszámot.