FU10: Kedves László – a HKSZSE szakmai igazgatója – értékelése a hétvégi teljesítményről

Ezen a hétvégén Szarvas Ádám – csapat edzője – helyett, most én utaztam el a srácokkal Gyöngyösre, ahol személyesen is megfigyelhettem a teljesítményüket. Erre a hétvégére mi tanulni jöttünk, hiszen csapatunk egy fejlődési szakaszon megy keresztül, így minden mérkőzés a fiúk számára egy jó tanulási, fejlődési lehetőség.

Mérkőzés: Gyöngyösi KK – Hatvani KSZSE
Helyszín: Gyöngyös, Kálváriaparti Általános Iskola tornaterme
Időpont: 2017.05.06. szombat 10:40
Nézőszám: 50 fő
Mérkőzést vezette: Mák Róbert, Nagy László

Az első mérkőzésünkön a Gyöngyösi KK-tól kaptunk egy nagyon komoly leckét, hogy hogyan is kell kézilabdázni ezen a szinten. Sokkal gyorsabban, intenzívebben mozogtak, mint a mi csapatunk. Megmutatták azt az irányvonalat, és játék színvonalat, amit a mi csapatunknak is kitűztünk, és amit szeretnénk a közeljövőben elérni. A mérkőzést sajnos elvesztettük, de el kell ismernünk, hogy a jobb csapat nyert. Ettől függetlenül felvettük velük a harcot, és méltó módon helyt álltak a srácok.

Mérkőzés: Karcag SE – Hatvani KSZSE
Helyszín: Gyöngyös, Kálváriaparti Általános Iskola tornaterme
Időpont: 2017.05.06. szombat 12:00
Nézőszám: 50 fő
Mérkőzést vezette: Mák Róbert, Nagy László

Második mérkőzésünket a Karcag SE csapata ellen játszottunk, ahol az első félidőben, még feltudtuk venni ellenfelünkkel a versenyt, ám a játékrész felére már csapatunk 5 gólos hátránnyal vonulhatott a félidei pihenőjére. A második félidőben azonban kiütközött a kondicionális különbség fiaink és ellenfelünk srácai között, így a második játékrészben sikerült ellenfelünknek egy remek teljesítménnyel megverni minket.

A hétvégéről, és magáról a srácok teljesítményeiről azt tudnám elmondani, hogy van még hova fejlődnünk, és van mit még tanulnunk akár az edzőinktől, akár más csapatoktól mivelhogy, csapatunk még nem áll azon a szinten, mint más társulatok. De ez nem baj, hiszen van idejük, és módjuk a srácoknak fejlődni, mivel még nagyon fiatalok, és előttük a lehetőség, hogy kemény és alázatos munkával, megmutathassák tehetségeiket, ugyanis rendkívül jó „alapanyag” áll rendelkezésükre.

A srácoknak azt üzenném, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen nagyon keményen hajtottak és küzdöttek. Ezek a vereségek ne vegyék el a kedvüket, mivel rendkívül tehetségesek, és azt a lelkesedést, amit láttam tőlük, azt használják ki, és ha lehet, még többet edzenek, játszanak, fejlődjenek, mert van bennük még bőven potencia arra, hogy még jobb játékosok, és csapat lehessenek.

Gratulálok nekik, és sok sikert a továbbiakban!