FU13 beszámoló

A bajnokság végén minden edző értékelte a csapatát. Ezeknek az értékeléseknek a rövidített kivonatát tesszük közzé nektek.

A mai napon Padla József és Vad Zsigmond beszámolóját olvashatjátok, akik az FU13 csapat edzői.

Ami a létszám alakulását illeti: 17 játékos lépett pályára az MKSZ oldalán vezetett bajnoki sorsolás alapján. Változatos év volt, hiszen 5 játékos abbahagyta a kézilabdát, viszont 6 új játékos érkezett a csapatba.

Heti 2-4 edzés tartottunk. Szerettünk volna többet edzeni de részben az időjárás, részben pedig a teremhiány miatt nem tudtuk ezt megoldani. Az elmaradt edzéseket időnként edzőmérkőzésekkel probáltunk kompenzálni (Gyöngyös, Mezőkövesd, Salgótarján). A 2018/2019-es bajnokságban 20 mérkőzést és 5 edzőmérkőzést játszottunk.

Alapvető célunk az volt, hogy a kézilabda alapelgondolásait meg tudjuk tanítani a csapattal. Szerettük volna, hogyha tudják és értik is, hogy mi az a csapatjáték, a sportszerű játék. Technikailag szerettük volna a helyes dobómozdulatot kifejleszteni, a mozgáskoordinációt javítani.

Pozitívumként emelném ki a létszám gyarapodását, a játékosállomány minőségének javulását és az elkötelezettséget a kézilabda- és a csapat iránt. A jövőben célunk az, hogy az eddigi elgondolásainkat folytassuk, remélhetőleg már magasabb színvonalon.

Szépen haladunk a srácokkal, a fordulókon már majdnem mindenki gólokat ér el. A létszám bővült, az összkép számunkra mindenképpen pozitív, hiszen már győzelmet is szerzett a csapat.